Zafer Nezaket’in

KONYA’da henüz 23 haftalıkken 490 gram ağırlığında doğan, ikizi ise ölen Nezaket bebek geçirdiği kalp ve göz ameliyatının ardından 120 günlük yaşam savaşını kazandı. 3 kilo 80 grama ulaşan kızını kucağına alan anne Ayşe Üstün, “Onu rüyalarımda kucağıma alıyordum. Bu mutluluğun tarifi imkansız” diye konuştu. Doğanhisar ilçesinde 23 haftalık hamile iken doğum sancıları tutan Ayşe Üstün ilçedeki hastaneye kaldırıldı. Doktorlar, ikizlere hamile olan kadına “Dönülmez yola girmişsiniz 2 bebeği de kaybederiz” dedi.

BÜYÜTEÇLE AMELİYAT…
Bunun üzerine Yasin Üstün, eşini Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürdü. 6 gün sonra ikizleri dünyaya geldi. Ancak bebeklerden Azime solunum yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti. İkizi Nezaket bebek ise hayatta kalmayı başardı. 490 gram ağırlığındaki Nezaket bebeğin akciğeri ile kalbi arasındaki damarın açık olduğu belirlendi. Bebek, acil ameliyata alındı. Büyüteç yardımıyla yapılan ameliyat başarılı geçti. Tam ‘sağlığına kavuştu’ denildiğinde bu kez göz damarlarında sorun çıktı. Minik yavru göz ameliyatına alındı.

120 GÜNLÜK KABUS BİTTİ
120 gündür solunum cihazına bağlı olan Nezaket bebek yaşam savaşından zaferle çıktı. 4 aydır bebeğine 3 günde bir süt taşıyan ve onu kuvözde seyretmekle yetinen Ayşe Üstün bebeğini ilk kez elleriyle besledi. Üstün, “Hep rüyalarımda kızımı kucağıma alıyordum. Şimdi rüyalarım gerçek oldu” dedi. Nezaket bebek 1 hafta içinde taburcu olacak.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*