Sınavda Beyni Durdu

Sınavda Beyni Durdu

Esas paylaşmak istediğim ve çözüm aradığım sorunum sınavlarda çok yavaş olmam ve süreyi yetiştirememem. Ve hayatın her alanında aynı şekilde her işi yavaş yapmam. Tarlada, bahçede, işyerinde, birşeyi anlamada, okumada her şeyde yavaşım.

Birazcık açıklama yapmak gereği duyuyorum ki, sorunum ve kişiliğim hakkında bilgi olsun.

Matematik Fen alanında okulda birinciydim. Ancak edebiyat, ingilizce tarih gibi derslerde çok kötüyüm. Dersleri zor geçerdim. Tamamen ingilzce eğitimli bir üniversite bölümü bitirdim. Dersler herşey ingilizce. Ancak ingilizcem çok kötü. Kelimeler aklımda hiç kalmaz.

Okul döneminde sınavlarda hep yavaş oldum ve hep problem oldu bu yavaşlık. ÖSS (Üniv sınavı) de 15 soruyu yetiştiremeyip hiç bakmadığımı hatırlarım. sınavlarda en son çıkarım ama yine de yetiştiremem. LES sınavında süreyi bir türlü yetiştiremem, soruların %20-30 una hiç bakma fırsatı bulamam. ingilizce sınavlarında yine aynı şekilde. Süre olsa yapacağım. Kapasitem var. Ama çok yavaşım.

Mesela bir bahçe işi yapayım, orada da çok yavaşım.
Üniversitede dersler gereği bilgisayarda yazılım falan yapardık. Ancak hep zaman alırdı. Arkadaşlar hemen bitirilerdi, benimki sürerde sürerdi.

Şu sıralar bir sınava hazırlanıyorum. Matematik soruları var. 30 soruyu ancak 50-55 dakikada çözebiliyorum. Böyle olunca sınavda diğer sorulara süre kalmayacak. Bildiğim halde yapamayacağım.

Soru çözerken dikkat ediyorum. Mesela soruda 12+19 un sonucunu bulacağım. Kafam duruyor. Kaç eder bulamıyorum. Basit bir toplama işlemini yapamıyorum, aklım karışıyor vs. Bu tip kilitlenmeler çok fazla oluyor. Her detayda bu şekilde kitlenmeler olursa ne kadara çok zaman kaybedileceğini düşünün… 

Matematikte iyi olmama rağmen herşeyi çok yavaş yapmam ve basit toplama çıkarmaları yaparken aklımın durması, sonucu bilememem. Neler oluyor aklımda anlayamıyorum.
Beyin dalgasını ölçen (elektrotlar falan bağlanarak elde edilen, EEG sanırım) bir grafik çektirmiştim bile. Doktor beynin kendi kendini çok yorduğun, yaşlı bir insanın beyni gibi çalıştığını vs öyledi. Epilepsi ilacı (trilepral) + antidepresan(Efexor) + hafıza dikkat arttırıcı ilaçlar verdi. Ancak çözüm olmadı.
Kişilik yapımdan bahsedersem. Çekingen, insanlar ne der ne düşünür diye düşünen, korkak, duygularının farkında olamayan, dikkatsiz, şüpheci, insanların eksiğini kabul edemeyen, mükemmeliyetçi, güçlü görünmeye çalışan, içine kapanık, insanlarla konuşmayı sevmeyen, bencil vs. özelliklerim olduğunu düşünüyorum.

Çözüm önerisi olan arkadaşlar varsa lütfen yazın. Çözüme çok ihtiyacım var.
Teşekkürler…

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*