Bir gazeteye mi bağlı Türkiye Cumhuriyeti

 

AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, “Amerika’da New York Times yazdı diye koskoca 77 milyonluk bir ülkenin kaderi mi belirlenecek yani. Bir gazeteye mi bağlı Türkiye Cumhuriyeti. İşte bu kompleksten kurtulalım” dedi.

Çavuşoğlu, Afyonkarahisar’da, bir otelde gazetecilerin, Antalya Büyükşehir Belediyesine ait resmi evrakların yakıldığı iddiasına ilişkin sorusu üzerine, seçim sonuçları açıklanınca Mustafa Akaydın’ı bir telaş aldığını söyledi.

Seçim akşamı da seçim kurulunda diğer milletvekillerinin olduğu ortamda, tüm partilerin adayların olduğu ortamda bulunduğunu anlatan Çavuşoğlu, bunun hukuki bir hak olduğunu ifade etti.

Seçim kurulunda da bir panik oluştuğunu dile getiren Çavuşoğlu, “kendisinin oyları kaydırdığı, saydırdığı gibi bir sürü yanlış haberler yayılıp, iftiralar atıldığını” belirtti.

“Akaydın’ın da bunun böyle olmadığını, olamayacağını da bildiğini” anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

“Bugün de bir resim yayınladılar. O resimde de ben oyları saydırıyormuşum… Biz dolaşırken orada, herkese açık olan, herkesin fotoğraf çektiği bir ortamdı. Bir tane sandıkta bir oy farklı çıkmış, onu sayıp duruyorlardı. Hatta ben takıldım, ‘Gittiğim bir ülkede seçim gözlemlerken 2 saatte zor buldular inşallah siz çabuk bulursunuz’ diye böyle şakalaşmıştık ve biz gittik. Dolaşıyorduk. Güya ben oyları açtırmışım, saydırmışım diye böyle yalanlar da attılar. Meğer paniklemesinin, bu kadar çirkin iftiralar yapmasının sebebi anlaşıldı. Bugün işte belediyenin kendi ıslak imzalı belgelerini yakarken suçüstü oldu. Polisimiz, adligüvenlik kollarımız ve hukukçular, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin evrakları yakılırken, Akaydın’ın kendi ıslak imzalı hem de 2013 yılına ait… Çünkü belediyenin belgeleri en az 5 yıl saklanmak durumunda, bu genel bir kuraldır zaten. Bu evraklar yakılırken bugün suçüstü oldu. Sebebi belliymiş panik olmasının. Şimdi herhalde ülkeden kaçmanın yollarını arıyor, bizim edindiğimiz bilgiye göre. Neyse cezasını çeker, hukuki süreç başlar zaten ama esas panik olmasının gerçek sebebini bugün tüm Türkiye gördü.”

Bir gazetecinin “Parti olarak bununla ilgili suç duyurusunda bulunmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna Çavuşoğlu, “Tabii ki bulunuyoruz. Şu anda Menderes Türel, il teşkilatımız orada. Suç duyurusunda bulundular bile. Neticede zaten suçüstü yakalandılar” diye cevap verdi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*