KENDİNİZ OLMA CESARETİNİ GÖSTERİN

KENDİNİZ OLMA CESARETİNİ GÖSTERİN

Bir milyon doların üzerinde varlığa sahip bir adam tanıyorum. Oysa onu görseniz, çok sınırlı bir geliri olduğunu düşünürsünüz. İki takım elbisesi, iki gömleği, muhtemelen iki çift de çorabı vardır. Halbuki tanıdığım en cömert insanlardan birisidir. Bir fikri ya da projeyi desteklemek için gözünü kırpmadan yüz bin dolar harcayabilen bu adam kendisi için bir kuruş bile harcamaya yanaşmaz. Birinci sınıf yerlerde seyahat etmeyi, lüks şeylere para harcamayı israf olarak değerlendirir. Ona göre parayı gerçek anlamda kullanmak ya da inandığı bir projeyi desteklemek üzere bekletmek çok daha akıllı-cadır. Bu insan hayatını değiştirmeyi düşünmüyor. Bu da onun seçtiği yaşam biçimi.

Büyük bir bireyci olan Henry David Thoreau, “Herkes duyduğu trampet sesine doğru yürümeli,” diye yazıyor, “Her birimizin ayrı bir trampetçisi var; başkasının trampet sesine doğru yürüyenler hayata uyum sağlayamazlar.”

George Chapman ise şöyle yazıyor:

Kendi kendisinin yasası olan insana hiçbir yasa gerekmez

Hiçbir yasayı çiğnemez o ve gerçek bir kraldır.

Yukarıda sözünü ettiğim, kendisi için tutumlu, başkalarına karşı cömert olan bu adam duyduğu trampet sesine doğru yürüyor. Günümüzde birçok insan kitlelerin trampet sesine uyum sağlamaya çalışıyor. Kendi iç rehberlerini dinlemek yerine, başkalarının beklentisi doğrultusunda hareket etmeye çalıştıklarından sinir hastası olup bunalıma giriyor, kuvvet haplarıyla, sakinleştiricilerle yaşıyorlar.

Bizimle bireysellik kazanan büyük Evrensel Bilinç, bizlere seçim hakkı da sunuyor. Ya cesur olup istediğimiz şeyi yapar ya da güvenlik içinde olmayı seçip başkalarının istediklerini yaparız. Herkes kendisi hakkındaki inancına göre Düşünce’yi kullanır. Yaşadığımız deneyimler, kendimizle ilgili inancımız , bilinç denilen şeyi oluşturur. “İnandıklarınız size uygulanacaktır” der Yüce Öğretmen.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*