GÖZÜNÜZÜ HEDEFTEN AYIRMAYIN, YARI YOLDA DURMAYIN

GÖZÜNÜZÜ HEDEFTEN AYIRMAYIN, YARI YOLDA DURMAYIN

Dikkatinizi amacınız üzerinde yoğunlaştırırsanız, bilinçaltınız ayrıntıları halleder. Başarıya ulaşmanız için gerekli olan yardımı sağlayacak insanları bulur, fırsat ve ortamları hazırlar. Yapmanız gereken şey, ger­çekleştirmek istediğiniz amacı deneyimleme bilincini geliştirmektir.

Tanrı’nın İbrahim Peygamber’e dediği gibi, Görebildiğiniz her toprak size verilecektir; ama siz gidip ona sahip olmalısınız. (Jenesis 13 : 15)

Hayalinizi zihinsel olarak bitirin ve gerekeni yapa­rak tamamlayın. Tüm ayrıntıları tasarlamak zorunda değiliz ama gidip toprağa (bilince) hâkim olmak zorun­dayız. Elde etmek için ne gerekirse gereksin, mutlu bir evliliğiniz, başarılı bir iş hayatınız olduğunu, sağlıklı ve aktif, sevgi dolu ve herkes tarafından sevilen birisi oldu­ğunuzu düşünün. Zihinsel olarak kendinizi bu havaya so­kun. Bundan sonra, Emerson’un dediği gibi “Gerekeni yapın ve güce sahip olun.”

Bir şeyi yapabileceğinize inanır, zihninize bunu kazırsanız, yan yarıya amacınıza ulaşmışsınız demek­tir. Bundan sonra gereken adımlan atmak kalır geriye.

Bir gün, bir emlâk komisyoncusu başvurdu bana. İşinde çok aktifmiş gibi görünüyordu ama söylediğine göre de hiçbir işin sonunu getiremiyordu. Tam bir satış sözleşmesini gerçekleştirmek üzereyken, bir pürüz çıkı­yor ve anlaşma bozuluyordu. Defalarca karşılaşmıştı bu durumla. Düşüncelerini analiz edene dek bana inanıl­maz görünmüştü bu durum. “Bu sefer başaracağım,” di­yordu hep. Yürüdüğü takdirde iyi bir yöntemdi bu, ancak sonunda emlâk sözleşmesiyle ilgili zihinsel imajını değiştirmesi gerektiğini fark ettik. Emlâk satış işlemi, para alındığında ve mal yeni sahibine teslim edildiğinde tamamlanmış olur. Bunu tam olarak anlayıp zihnine kazıdığında satışlarını tamamlamayı başardı. Değiştirilen zihinsel imajı yeni deneyimler izler. Genelde hinsel imajımızı bir noktaya kadar koruruz; sonuna 40 sürdüremeyiz onu.

Projemiz ne olursa olsun, tamamlanmış hal*!11, düşünmeli ve gerçekleştirmek için gereken adımları at’; malıyız. Aksı takdirde, yaptığımız iş eksik ve anlaırıs’1 olur; gece gündüz sevdiği insanın iyileşmesi için dıu! eden birinin, bir yandan da cenaze töreni için hazırlb” yapması gibi ya da başarıya ulaşmak için dualar edip W yandan da iflas edişiyle ilgili kâbuslar gören biri gib’ İnandığınız ölçüde sahip olursunuz. Hayatın sübjektif yanı, Yasa, duaların yüzeysel değerine göre hareket edeef ve hayattan almaya istekli olduğumuz şeyleri bize verir.

AMAÇLARINIZIN ENVANTERİNİ TUTUN

Ara sıra amaçlarınızın zihinsel envanterini gözden geçirin. Hayattan elde etmek istediğiniz şeylere doğru ilerlediğinizden emin misiniz? Refah içinde yaşamayı düşünürken, tüm vaktinizi neyin eksik olduğunu düşüne­rek mi harcıyorsunuz? Her hesap ödeyişinizde yoksul­laştığınızı mı hissediyorsunuz? Arkadaşlığı ararken bir yandan da kendinizi terk edilmiş ve yalnız mı hissedi­yorsunuz? İnsan gün boyunca düşündüğü şeylerin top­lamıdır.

Bütün zamanınızı başınıza gelmesini istemediğiniz şeyleri düşünerek geçiriyorsanız, ters yöne koşan bir fut­bolcudan farkınız yok demektir. Oyunculardan birinin yanlış gol çizgisine doğru koştuğu oyun, unutulmayan fut­bol karşılaşmalarından biridir. Oyunu hangi takımların oynadığını, kazanan tarafı, karşılaşmanın yapıldığı yılı hatırlamıyorum ama bu futbolcunun takım arkadaşla­rından biri tarafından nasıl durdurulduğunu hatırlıyo­rum. Yanlış gol çizgisine -başarısızlıklara- yaptığımız hatalara doğru koştuğumuz zamanlan hep olumsuzlukla, bu hataları çok önemseyerek düşünür ve kendimizi

Millin/.! Başarılarımızı havada kapıp benimserken, nasıl da dramatize ederiz! Bu yanlış koşmaktır. Evet, yanlış gol çizgisine koş- ııı ık Iht zaman bizim hatamızdır. Geliştirdiğimiz her , düşünce, yanlış yöne atılmış bir adımdır.

I      Amaçlarınızı yazın.

Amaçlarınızı dikkatle değerlendirin. Onları gerçekten mMii «itmek istiyor musunuz?

ı Amaçlarınızı benimseyin.

1 Amaçladığınız dünyada yaşadığınızı hayal edin, s Amaçladığınızın tersini asla düşünmeyin. Gözlerinizi hmlnlton ayırmayın.

ı; Amaçlarınızı günlük olarak kabul edin; onları onu,ilkleştirme yolunda her gün size sunulan adımları atın ve ıimdi ınıza ulaşın

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*