HAYAT GERÇEKTEN SİZE KARŞI OLABİLİR Mİ

HAYAT GERÇEKTEN SİZE KARŞI OLABİLİR Mİ?

O zaman şu eski şehitlik kompleksi var demektir: Hayatın kendisine karşı olduğunu kanıtlamak zorunda olan insan. Sanırım hepimiz bir zamanlar böyle bir yak­laşım suçunu işlemişizdir. Bazen kökü derinde olan bir suç yüzünden gizli bir kendini cezalandırma arzusudur bu. Bazen çektiğimiz acılardan ebeveynleri, eşleri sorum­lu tutma, başkalarını cezalandırma arzusudur. Bu tuzağa düşen insan kendisi için iyi olanı göremez ve sırf bahtsız olduğunu kanıtlayabilmek için iyi bir işi ya da yatırımı reddeder. Bu kapıyı zenginliğin yüzüne çarpmaktır. Sa­kının bundan. Bağışlayın ve unutun.

Değersiz olduğunuzu düşünüyorsanız bugünden iti­baren bu süreci tersine çevirin. Tüm güzel şeylerin tadını çıkarmaya ve zengin olmaya hakkınız olduğunu düşün­meye başlayın. Kendini-yönetme sistemini doğru kulla­narak siz de zengin olabilirsiniz.

Söz konusu yanlış inanışlar üzerinde epey uzun dur­duk; çünkü bunlar anlaşılıp ortadan kaldırıldığında zenginliğimize engel olacak birçok engeli ortadan kaldırmış oluruz.

Yanlış inanışlarımızı keşfetmek, onları yok etme­nin, ortadan kaldırmanın en iyi yoludur. Zenginliği ka­bullenmemize engel olan şeylerden kurtulmanın en iyi yolu bu yanlış inanışları ortaya çıkarmaktır. Bu yüzden sözünü ettiğim on bir yanlış inanışı hafife almamanız konusunda ısrar ediyorum. Onlardan kurtulmaya yemin edin; zihninizde saklı düşmanlardır onlar.

Onlarla işinizi bitirip uzaklaşıp gitmelerine izin verdiğinizde zenginlik bilinci oluşturmak için gerekli

olan beş prensibi tekrar gözden geçirin:

  1. Tanrının sevgisi her yerde mevcuttur ve kişiye, yere ve çevreye bağlı değildir.
  2. Daireyi silin -sınırları ortadan kaldırın ve son­suzluğun sizinle yaşamasına izin verin.
  3. İnsan O’nun sözünü konuşarak Sonsuzluğu bi- reyleştirir.
  4. Düşünebildiğiniz, inanabildiğiniz ve alabil­diğiniz her şey mutlaka gerçekleşir.
  5. Verin ki Hayat da size geri versin. Neden? Çünkü Hayat tek bir bütündür.

Şimdiye kadar diğerlerine zemin hazırlayan beşinci prensip için hazır duruma gelmiş olmanız lazım -Verin ki hayat da size geri versin! dedi Meleklerin Tanrısı. Eğer size cennetin kapılarını açmıyor ve nimetlerimi yağdırmıyorsam, bu onları almak için yeterli yeriniz ol­madığındandır (Malachi : 10).

Kendinizi tüm varlığınızla verebilecek kadar Sınırsız bir Kaynak’tan beslendiğinizi hissedebiliyor musunuz? Bu ruhsal zenginliğin ve gerçek zenginlik bi­lincinin ölçüsüdür. Öğrendiğimiz her şeyi bu zemin üzerinde uygulamaya koyacağız. Henry Ford’un, J.C. Penny’nin, Andrevv Carneige’in, Robert La Tovr- neau’nun, Colgates’in, George Romney’nin, Billy Cos- per’in bu derece başarılı olmalarının bir rastlantı olduğunu mu sanıyorsunuz? Hepsinin büyük vericiler olduğunu, kazandıklarının % 10’dan % 90’a kadar bir kısmını Hayat a geri verdiklerini göreceksiniz. Özgürce verdik mi Kaynak’a güveniriz ve böylece bilincimizi, özgürce almaya hazırlarız.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*