google ssl hatası çözümü

2014 yılında özellikle Google Google Chrome ile Google’e girmek isteyenler Ssl bağlantı hatası alıyorlar.. Google ssl bağlantı hatası kesin çözümü ise burada.

Şubat 2014’ten beri son günlerde Google Chrome üzerinde sıkça karşılaştığımız SSL Bağlantı Hatası (net::ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR) için kesin çözüm yolu aşağıdaki anlatımları tamı tamına uygularsanız sorununuz ortadan kalkacaktır. Öncelikle bu hata nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte tahminime göre Google Chrome ile Google Türkiye https://www.google.com.tr arasında bir takım güvenli ssl protokol uyuşmazlığı mevcut. Bu sorun Anti virüs, DNS veya Proxy ayarlarınızdan kaynaklanmıyor! Deneylerime göre tamamen google.com.tr hatası. Çünkü diğer ülkelerde ABD google.com, İngiltere google.co.uk, İspanya google.es vb.. çoğu kez test yaptım her hangi bir hata almadım.
İşte Kesin Çözüm

 

Öncelikle Google Chrome açıp sağ üst köşesinde 3 adet kalın çizgiyle gördüğünüz ayarlar butonuna tıklayınız.

google bağlantı hatası

google bağlantı hatası

Ardından Ayarlar > Arama Motorlarını Yönet…  kısmına geliniz.
Burada gördüğünüz Google arama motorunu varsayılan değilse varsayılan yapıp kullanmadığınız diğer tüm arama motorlarını kaldırınız. (Google Hariç)
Varsayılan arama motoru google üzerine tıkladığınızda 3 adet yan yana içeriği düzenlenebilir aktif kutucuk oluşacak.
Birinci kutucuğa Google, İkinci ortadakine http://64.15.117.59 ve üçüncü sağdaki kutucuğa da  http://64.15.117.59/search?output=search&q=%s  yazıp  aşağıdan Bitti butonuna tıklayınız.
Üstteki dediğimin aynısını değiştirmeden yaptığınızda sorun kalkacaktır. Aramalarımız google.com.tr üzerinden değilde direk sunucu IP’si üzerinden olacak ve asla SSL hatasıyla karşılaşmayacaksınız.
Hepsi bu kadar. Daha iyi anlamanız için bir de ekran görüntüsü ekliyorum.

 

Bu anlatılanlar ile sizlerde bundan böyle hata almayabilirsiniz.

Kaynak http://www.kirikhan.net/teknoloji/google-ssl-baglanti-hatasi-kesin-cozumu-resimli-anlatim-h35205.html#ixzz32OGbAMoC

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*