Huawei’nin Yeni Amiral Gemisi Mulan!

 Huawei’nin Yeni Amiral Gemisi Mulan!

Huawei Ascend P7 inceliği ve şıklığı ile güzel bir telefon. Ancak bir süredir Huawei’nin bu yılki üst düzey telefonlarla rekabet etmek için yeni bir model geliştirdiğini duymuştum. Çinli üreticinin yeni cihazı son zamanlarda sızıntı ve söylentilere konu oldu. Hatta AnTuTu veri tabanında da detaylarına rastlandı.

Şu zamana kadar Mulan kod adıyla anılan telefonda Snapdragon işlemci yer almıyor. Huawei’nin kendi işlemcisi bulunuyor. En güzeli detaylara biraz daha yakından bakalım.

AnTuTu’dan kaçmaz

Gizemli Huawei H60-L02’de 1.3 GHz’lik 8 çekirdekli Kirin HL3630 işlemcisi yer alıyor. GPU ise ARM Mali-T624. 4.9 inç’lik ekranın piksel çözünürlüğü ise 1920×1080 yani Full HD. 3 GB RAM’i ve 16 GB depolama alanı var. Yazılım ise Android 4.4.2. Kutudan bu şekilde çıkacak gözüküyor. Kamera detayları ise bilinmiyor. Huawei tarafından kamera özellikleri korunmuş diyebilirim.

H60-L02 performans konusunda güçlü gözüküyor. AnTuTu’da 36.192 puan almış. Yonga sıralamasına girersek Nvidia Tegra K1, Snapdragon 805 ve 801’den sonra ise 4. sırada. Üst seviyedeki telefonla ilgili sızıntılar nisan başında internete düşmüştü. Huawei’nin kıdemli başkan yardımcısı “Benzersiz özelliklerin” olduğu yeni bir cihaz üstünde çalıştıklarını duyurmuştu. Diğer iddialara göre telefonun alüminyum kasaya sahip olduğu belirtiliyor.

 

Şimdilik telefonla ilgili bilinenler bu kadarla sınırlı. Kamera özelliklerinin ortaya çıkmaması Huawei’nin kamera konusunda ilginç bir şeyler sunabileceğini işaret ediyor.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*