Yeni Telefonlar Ucuz Olacak!

Yeni Telefonlar Ucuz Olacak!

Ucuz akıllı telefonlarda iki farklı standarttan bahsetmek mümkün. Birincisi, akıllı telefon kullanıcısının çok fazla olduğu, gelişmiş ülkeler için üretilen modeller. Bunlar,  iPhone 5S veya Galaxy S5’e benzer deneyimler sunan ancak fiyatı daha düşük olan modeller. Samsung ve HTC bu ucuz ama yüksek kaliteli modellerle önemli satışlar yakalamış firmalar olarak biliniyor. Apple da her iPhone modelinin daha düşük fiyatlı bir alternatifini piyasaya sürmesiyle ünlü.

İkinci modelde ise, Nokia, Google ve Motorola gibi firmaların uyguladığı politika var. Bu markalar, yüksek seviyeli telefonlarını, rakiplerinin beşte biri fiyatına piyasaya sürebiliyorlar. Örneğin Motorola’nın, Moto G modeli son derece başarılı ve Android piyasasındaki en iyi telefonlardan biri olmasına rağmen, fiyat olarak rakiplerinin çok altında duran bir üründü. Google da, Nexus telefonlar ile yüksek donanımı düşük fiyata sunuyor.

Nokia da, aynı politika ile, akıllı telefon pazarında kendine önemli bir yer buldu. Akıllı telefon satın almak isteyen ama fiyatlardan çekinen insanlara milyonlarca Lumia 520 satarak herkesi mutlu etti. Üstelik rakiplerinden çok daha düşük fiyata…

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*