Dünyayı Kıskandıran Projeler

Dünyayı Kıskandıran Projeler

Türk mühendislerin, sadece askerî değil farklı alanlarda geliştirdiği ürünler dünyada ilk olma özelliğini taşıyor. Hükümet’in büyük önem verdiği “yerli teknoloji açılımı” ete kemiğe büründü. AK Parti döneminde, AR-GE yatırımlarına ayrılan pay katlandı. Bilimsel çalışmalara  maddi ve manevi destek verildi.

Milli Tank, Milli Gemi, Milli Piyade Tüfeği, Milli Helikopter gibi askerî projelerin yanı sıra birçok alanda stratejik önem arz eden projeler de gerçekleştirildi. Türk mühendislerin imzasını taşıyan projelerin birçoğunun dünyada benzeri yok.

TÜBİTAK’ın hazırladığı raporda dikkat çekici AR-GE projeleri bulunuyor. Bunlardan öne çıkanlar şöyle: Füzeye yerli yakıt, sığınak delici, milli beyin, maden ro-botu, Terahertz devrimi, rayda milli sinyalizasyon ve gen şifrelerinin çözümü yer alıyor.

 

biz-yaptiK

Rate this post
Rate this post

Bir yorum

  1. öncelikle bu şekildeki haberleri toplumla paylaşmanız bir vatan hizmeti niteliğinde çünkü bu şekildeki teknolojik gelişmelerde Türkiyeninde adının geçmesi bir türk vatandaşı olarak beni gurulandırıyor inşallah bütün dünyayı teknoloji ve diğer gelişmlerde gecmeyi başaran bir ülke oluruz.
    bizlere böylesine güzel haberleri ulaştırdığınız için teşekkür ediyorum
    iyi çalışmalar.diliyorum

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*