Türkiye’ye de Android TV Gelecek

Türkiye’ye de  Android TV Gelecek

sony_android

Google’ın Chromecast ile başlayan televizyon merakı, dün gece Android TV’nin duyurulması ile bir adım daha ileri taşındı ve Google, kendi televizyonunu üretmese de üretilecek pek çok televizyonun içine entegre olacağını söyledi.

Ülkemizde resmi olarak satışı olmasa da bir şekilde edinilebilen televizyonunuzu akıllı hale getiren minik kutu Chromecast, özellikle Amerika’da kullanıcılar tarafındanbüyük beğeni toplamış ve oldukça yaygınlaşmıştı. Android TV ise televizyonunuza herhangi bir USB cihaz(cık)takmanıza gerek kalmadan Chromecast’in tüm kolaylıklarından ve elbette fazlasından faydalanabileceksiniz.

Televizyonlar için optimize edilmiş bir Android sürümü diyebileceğimiz Android TV, 2015 yılında Asus,Sony, Sharp Philips  gibi markalar ile evlerdeki yerini almaya başlayacak. Üstelik Android’in geliştiricilere açık olan doğası bu televizyonların her geçen gün daha da kullanışlı olmasını sağlayacak ve Android TV pek çok ihtiyaca cevap verir hale gelecek.

Türkiye’de ise Arçelik ve Beko’nun konu ile ilgili çeşitli görüşmeleri olduğuna dair söylentiler dönmeye başladı; ancak Chromecast’in bazı özelliklerini kullanamadığımız ve lisans sözleşmelerine takıldığımız düşünüldüğünde Android TV için de aynı şeyi yaşayacağımızı söyleyebiliriz.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*