Telefona Bağımlılık Testi

Telefona Bağımlılık Testi

akilli-telefon-bagimliligi

Eğer akıllı cihazlarınıza bağlımlı olduğunuzdan şüpheleniyorsanız, bu uygulamayı denemenizde fayda olabilir.
Yeni çıkan “Moment” isimli uygulama, akıllı telefon bağımlısı olup olmadığımız konusunda bize tarafsız bilgiler verebilir. Moment akıllı telefonunuzda arka planda devamlı açık duruyor ve her gün telefonu ne kadar süre ile kullandığınızı ölçüyor.
Uygulamanın yaratıcısı Kevin Holesh, aslındaMoment’i kendisi için hazırlamış. Akıllı telefonunun ekranına bakmaktan, nişanlısı ve çevresindeki insanlar ile ilgilenmeyi azalttığını farkedince, ne kadar bağımlı olduğunu ölçmek istemiş.
Bu yüzden bir iOS programcısı olan Holesh, Moment’i ortaya çıkartmış. Yaptığı testlerde, uygulamayı kullanan insanlar, normalde her gün akıllı telefonları ile ilgilendikleri süreyi her seferinde yanlış tahmin etmişler. Holesh, insanların tahmin ettikleri zamanlardan en az %50 daha uzun süre telefon ekranına baktıklarını söylüyor.
Akıllı telefonlara olan bağımlılık seviyelerini ölçerek bizi uyarmak ve daha dengeli bir hayat için uğraşmamızı sağlamak amaçlı bir uygulama Moment. Bu ücretsiz uygulamayı iPhone’a indirmek ve sosyal hayatınıza bir nebze de olsa geri dönebilmek için buraya tıklayıp uygulamayı indirerek bu yoldaki ilk adımı atabilirsiniz.
Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*