Dünyanın En Güçlü 2K Çözünürlüklü Telefonu Oppo Find 7

Dünyanın En Güçlü 2K Çözünürlüklü Telefonu Oppo Find 7

oppo-find-7

Çinli firmaların nereden nereye geldiklerini ve nasıl bir evrim geçirdiklerine hepimiz şahit olduk. Kopyalamanın ötesine gidemez dediğimiz firmalar ardı ardına çıkarttıkları telefonlar ile sektöre tek kelimeyle yön veriyorlar. Bu firmaların en büyük sorunları ise global anlamda temsil edilememeleri ve bilinilirliklerinin az olması ise önlerindeki en büyük engeldir. Birde coğrafi konumun etkisi bu firmaların global pazarda olmalarına gerek kalmamasını sağlamaktadır. 1 milyar 250 milyon kişinin yaşadığı bir ülkede mobil telefon satmak farklı ülkelerde farklı pazarlara hitap etmekten çok daha kolaydır diye tahmin etmekteyiz.

Son dönemde Çinli markalar 2014 yılında artık en büyük üreticiler sıralamasında 3.sırayı kapmışken gözlerini en tepeye çevirmeye başladılar.

Bu firmaların en başında yer alan Oppo ise yeni telefonu Find 7’yi geçtiğimiz Mart ayında duyurmuştu. Dünyanın Snapdragon 801AC işlemcisini ve 3 GB sistem belleğini kullanan ilk 2K çözünürlüğündeki ekrana sahip telefonu Find 7’yi test masamıza yatırıyoruz.

Öncelikle sizlere Find 7’nin teknik özellik tablosunu dilerseniz şöyle bir hatırlatalım.

Oppo Find 7
Ekran Özellikleri 5.5 inç, 2560×1440 piksel çözünürlükte IPS LCD 534 ppi
İşlemci Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801
Quad-core 2.5 GHz Krait 400 Adreno 330
Ram Kapasitesi 3 GB Ram
Kamera Arkada 13 megapiksel Sony Exmor f/2.0 IMX214 kamera, 4K video kayıt
Önde 5 megapiksel selfie için özelleştirilmiş kamera
Hafıza 32 GB
Hafıza Kartı Var 128 GB Kadar Micro SD
Pil Kapasitesi 3000 Mah
Android Sürümü Kutudan Android 4.3 ile çıkıyor ve COLOR OS arayüzüne sahip
Boyutlar 152,6 mm boy, 75 mm genişlik, 9,2 mm kalınlık
Ağırlık 171 gram
Ekstra Özellikler Telefonun en önemli özelliği 50 megapikel değerinde fotoğraflar çekebiliyor oluşudur. Kamera yetenekleri telefonun en önemli özelliğidir.
Gördüğünüz gibi Find 7, Xperia Z2’den daha fazla işlemci gücü, Galaxy S5’ten daha fazla Ram gücü ve LG G3’ten daha fazla özelliği içinde barındırıyor. Telefonun ile ilgili en son söyleyeceğimizi en başta belirtmek istiyorum ki Oppo Find 7 tek kelimeyle muhteşem bir telefon olmuş. Bu güne kadar yazdık yazmadık ama birçok telefon inceledik ve şunu içtenlikle söylemeliyiz ki Find 7 tüm telefonlardan çok daha farklı bir telefon oldu bizim için. 5.5 inç bir telefonu tek elle kullanmanın ise hayal olmadığını dikine uzayan tsarımı ile ortaya koyan Oppo; bu telefon ile rakiplerinin korkulu rüyası olmaktadır.

2K ekranı içinse söylnecek çok fazla birşey yok çünkü yapılan optimizasyonlar ile 2K ekranda herhangi bir çözünürlük sorunu algılanmıyor. Tam bu noktada şunu belirtmekte de fayda görüyoruz Oppo Find 7’nin ekranının 2K yada Full HD olduığunu anlamak gözle imkansızdır. Bundan dolayı 2K video izlemek sizin için çok önemli değilse bu özellik sadece kağıt üzerinde kalmaktadır.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*