Gabonlu öğrencilerle İstiklal Marşı’nı okudu

Haber |Gabonlu öğrencilerle İstiklal Marşı’nı okudu | Haberhaber

 

Afrika turunun ilk ayağı olan Gabon’da temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Lıbrevılle Büyük elçiliği Kançılarya binasının bayrak çekme törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada son 3 yılda Afrika’daki Türk büyük elçiliklerinin sayısının 31’e çıktığını belirterek, Türkiye’nin Afrika’da en çok diplomatik temsilciliği olan ülkeler arasında girdiğini söyledi.
GABONLU ÖĞRENCİLER İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDU

Başbakan Erdoğan, Libreville Büyükelçiliği Kançılarya binasına Gabon Başbakanı Raymond Ndong Sima ile birlikte geldi. İki Başbakan burada Türk bayrağını göndere çekti. Bayrak çekme töreninin ardından Gabon’daki Türk Okulu öğrencileri İstiklal Marşı’nı ve Gabon Milli Marşı’nı okudu. Erdoğan, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ardından binada bir konuşma yapan Erdoğan, Gabon’un, Türkiye’nin yeni büyükelçilik binası yapmasına büyük önem verdiğini ve bu nedenle Türk Büyükelçiliği yapılması için Gabon Cumhurbaşkanlığı tarafından 5 bin metrekare arazi tahsis edildiğini, kendilerinin de bu araziyi gördüğünü söyledi.

Büyükelçilik binasının kısa sürede inşa edileceğini ifade eden Erdoğan, “Yeni büyükelçilik binamızda hizmetlerimizi çok daha farklı şekilde sürdüreceğiz. Son 3 yılda Afrika’daki büyükelçilik sayımız 31’e çıktı. Kısa sürede bu rakam 34’e ulaşacak. Şu anda, Türkiye olarak Afrika’da en çok diplomatik temsilciliği olan ülkeler arasına girmiş bulunuyoruz. Türk vatandaşlarının olduğu her yerde diplomatik temsilciliğimizin olması bizim açımızdan büyük öneme haiz.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, konuşmasının ardından hizmete açtığı binayı gezdi.

Törene, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Ömer Çelik de katıldı.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*