Baba Sıcaklığı Bana Yeter

Baba Sıcaklığı Bana Yeter 135 1222288082135 babamın sıcaklığı

Rabbimizin sonsuz merhametinin bir tecellisi olarak bütün mahlûkata ihsan edilen şefkat duygusu, bazı canlılarda akıl almaz bir şekilde ortaya çıkar.

Penguenler bunlardan sadece bir tanesidir.

Sıcak kanlı hayvanlara ait yumurtaların normal gelişebilmesi için, soğuktan korunmaları şarttır. Ancak penguenler gibi kutup kuşları için bu iş, son derece zordur. Dişi pengue-
nin vazifesi yumurtladıktan sonra büyük ölçüde sona erdiği için balık avlamaya gider. Artık kuluçkaya yatma işi,baba penguene kalmıştır. Fakat bu işte son derece hassas bir nokta vardır. Çünkü her yer buzla kapli olduğundan, yumurta kesinlikle yere değmemelidir.

Peki penguen bunu nasıl düşünecek veya nasıl sağlayacaktır? İşte bu vazife için penguene ilham edilen şey

son derece ibret vericidir. O ihlamla penguen, belki ilk anda bir insanın dahi düşünemeyeceği bir işi gerçekleştirerek yumurtayı önce iki ayağının üzerine almakta ve böylelikle yerden kaldırdığı yumurtanın üzerine büzülerek kuluçkaya yatmaktadır.

Peki ya hepsi bu kadar mı?

Müstakbel yavrusunun üzerine büzülen penguen, kendisine ihsan edilen şefkat hissiyle âdeta bir kahraman kesilir ve kutupların -50° ye varan o öldürücü soğuğunda, hiç yerinden ayrılmadan 40 gün boyunca kuluçkada kalır.

Bu zaman zarfında penguen hiçbir şey yememiş ve vücud ağırlığının üçte birini kaybetmiştir.

Acaba başka zamanlarda yerinde duramayan o penguene ne olmuştur? Ve hangi kudret, o şuursuz hayvanı şefkat kahramanı yapmıştır?

Bu soruların cevabını bulabilmek, akıl sahipleri için zor olmasa gerektir. Penguenin insanı hayrette bırakan bu fedakârlığı, yavrular yumurtadan çıktıktan sonra da bir müddet devam eder ve yavru kendisini kurtaracak duruma geldiğinde sona erer. Ana-babalık vazifesiyle birlikte şefkat hissinin de ortadan kalkması, bütün mah-lûkata rahmet eden ve o duyguyu tam zamanında veren bir kudreti açıkça göstermiyor mi? Aciz yavrulann hayatı için şart olan bu duyguyu, o yavrular için en mükemmel bir gıda olan sütle4 birlikte veren bir kudreti görememek veya bunları şuursuz mahlûkata havale etmek, ne kadar büyük bir şuursuzluk.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*