İşte Düğme Büyüklüğündeki Intel Teknolojisi Curie!

İşte Düğme Büyüklüğündeki Intel Teknolojisi Curie!

Şubat ayının 9’unda bitmesi beklenen her taraftan akın akın insanların gittiğiConsumer Electronics Show 2015 fuarı bu yıl yine yoğun bir teknoloji gündemi ile karşılaştı..

Bu yıl Las Vegas’ta düzenlenen teknoloji devlerinin ürünlerini tanıttığı fuarda bu yıl farklı teknolojiler karşımıza çıktı. 140 ülkenin yer aldığı fuarda 4 bine yakın şirket ürünlerini tanıtma fırsatını yakaladı. CES 2015’te karşımıza çıkan teknolojiler arasında Intel dikkat çekti.

Intel geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda bir süpriz ile geldi. CES 2015’te Intel’in süprizleri konuşulmaya devam ederken şirket düğme büyüklüğündeki teknolojisi ile dikkat çekenler arasındaki yerini aldı. Düğme büyüklüğünde geliştirmiş olduğukları bu teknoloji 384 KB hafızaya sahip olup üzerinde Bluetooth LE teknolojisi bulunduruyor. Aynı zamanda dahili bir ivme ölçer ve jiroskop’a da yer vermiş olanteknoloji sarj edilebildiği gibi saat pille de çalışabiliyor. Curie adındaki süpriz teknolojinin henüz ne kadar batarya ömrünün olduğu ise bilinmiyor. Firma cihaz üzerindeki çalışmalarına devam ediyor..

Intel bu yıl giyilebilir teknolojisi ile dikkat çekeceğine benziyor. Küçük bir kontrol cihazı olmasıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Curie hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*