Host | Cms Panel

Host | Cms Panel

Cms panel dediğimizde hositng firmalarının kendine özel plesk, cpanel, helm panel gibi birçok geliştirilen paneller mevcuttur. Bu saydıklarım en bilinen paneller olmaktadır.

Bu paneller dünyada çok büyük kitlelerce geliştirilen ve lisanlı olarak ücrete tutularak verilmektedir.

Cpanel Dünyaca en çok tutulan güvenlik açısından sıkıntısız güvenilir bir panel olmakla beraber php+mysql ile çok iyi uyum sağlayan bu panel linux sistemler üzerinde çalışarak php programlama dili ile çok rahat alışveriş yaparak çok iyi ikili olmuşlardır.

host-cpanel

Plesk panelin Cpanel’in yanında artısı  plesk panel hem windows serverlarda hem linux serverlarda her ikisinde de çalışmaktadır. Buda her firmanın işine gelmektedir. Lisans işlemlerini bir kaç seferde hallettiklerinde direk müşterilerine kullanabiliyorlar.
Helm Panel İse pek tutulmayan çok nadir rast gelinen ucuz panellerden bir tanesidir. Çoğu firma tarafından bedava olarak verilir.

host-pleskpanel

Cms Paneller ise ynai firmanın kendine özel geliştirmiş olduğu paneller mevcuttur. Bu panellerden biriside niobeweb hosting firmalarından biri olan 10 yıl geçmişi olan ve kendi panellerini yazan niobe centra panel olarak adlandırdığı cms paneliyle bayağı bir iyi panel çıkarmışlardır. Firma olarak kullandığımız panellerdendir.

host-centrapanel

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*