Operanın Yeni Tarayıcısı ”Vivaldi” Olacak

Operanın Yeni Tarayıcısı ”Vivaldi” Olacak

Opera’nın eski CEO’su Jon Von Tetzchner, yeni web tarayıcısını bugün duyurdu. Vivaldi adı verilen tarayıcı, bütün sekmeleri tek ekrana sığdırmakta güçlük çeken kullanıcılar için geliştirildi.

Von Tetzchner’in yeni tarayıcısı Vivaldi’de Opera tarayıcısına benzer özellikler yer alıyor. Bu benzerlikleri az da olsa ortadan kaldırmak isteyen geliştirici ekip, kullanıcıların hızla erişmek istediği sayfaları kişiselleştirebildiği speed dial özelliğini tarayıcıya eklemiş. Yer imlerine eklediğiniz sayfaları da kolaylıkla speed dial’a aktarmanızı sağlayan Chromium tabanlı web tarayıcısı, aynı grupta yer alan sayfaları tek sekme altında toplamanıza olanak sağlıyor ve sizi sekmeler sorunundan kurtarıyor.

Vivaldi şuan geliştirilme sürecinde ve kullanıcılardan gelen geri bildirimleri almak için test ediliyor.Windows, Mac ve Linux için indirilebilen tarayıcının sol tarafında kaydet, e-posta gönder, kontaklar ve yer imi seçenekleriyle birlikte, notlar bölümü, bulunduğunuz sayfanın ekran görüntüsünü tek tıkla alma ve isterseniz sayfayla ilgili notlar eklemenizi sağlayan seçenekler bulunuyor.

Geliştiriciler, Vivaldi’nin sadece yön tuşlarını kullanarak webte gezinti yapabilecek seviyeye gelmesini ve bütün cihazlarla senkronize olmasını hedefliyor. Türkiyede’de çalışmalara başlayan ekibin sayfasınıburadan inceleyebilirsiniz.

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*