Ocak Ayının En İyi 10 Windows Phone Oyunu

Ocak Ayının En İyi 10 Windows Phone Oyunu

Yaklaşık bir hafta önce Ocak Ayının En İyi 10 AndroidOyunu ve Ocak Ayının En İyi 10 iOS Oyunu listelerini hazırlamıştık. Yazılarımızda bu aynı listenin WindowsPhone platformu için de geleceğini belirttik. Ayın ortasına gelmemize rağmen (biraz gecikmeli olsa da) şimdi de sıra WP platformunda.

Bu listeye de hatırlatmamızı eklemek gerekiyor; “Eğer sizin keşfettiğiniz güzel bir oyun varsa aydogan@webtekno.com adresine mail atarak ya da yorumda belirterek yardımcı olabilirsiniz. Yine sizin geliştirdiğiniz/bildiğiniz bir Türk yapımı oyun ya da uygulama var ise aynı mail adresiyle bana ulaştırarak Webtekno‘da duyurulmasını sağlayabilirsiniz.”

Şimdi de listemize geçelim. İşte Webtekno‘ya göre Ocak Ayının En İyi 10 Windows Phone Oyunu;

 1) Age of Empires: Castle Siege

Zamanın efsanelerinden (hatta hala efsane bence) Age of Empires’ın yeni nesil mobil sürümü diyebileceğimiz Age of Empires: Castle Siege, o eski oyununu aratmamak amacıyla geliştirilmiş.

Orta Çağ’da geçen oyunda tıpkı eski efsane hali gibi şehrimizi geliştirirken gelen düşmanlara karşı koymaya çalışıyoruz. Oyunda İngilizler, Bizanslılar, Cermenler, Araplar, Franklar ve Ruslar olmak üzere 6 toplum yer alıyor.

Görüntü olarak eski versiyonundan iyi olduğunu söyleyemesem de sırf adı ile listemize girebilecek olan bu oyunda çapraz platform desteği olması büyük bir artısı oluyor. Yani Windows işletim sistemini kullanan her cihazda oynayabileceğiniz bir oyun olan  Age of Empires: Castle Siege, bu zevkten telefonunuzdan uzakta olsanız bile mahrum bırakmıyor.

Yapı olarak biraz da Clash of Clans’a benzeyen bu oyun ücretsiz olarak karşımıza çıkıyor. Fakat oyunda Türkçe dil desteği bulunmadığını da belirtmek gerek. Yani “Efendiim” “Emriin” “Yaparıım” “Oduncu” diyen kardeşlerimiz bulunmuyor.

  Age of Empires Castle Siege Windows Phone

 2) Goblins! Problems!

Sunduğu kaliteli grafiklerle ön plana çıkan yeni RPG oyunu Goblins! Problems! Windows Phone mağazasındaki güzel oyunların arasına adını şimdiden yazdırmış olarak gösteriliyor. Oyunda bir goblini yöneterek diğer goblinler arasındaki en iyisi olduğumuzu kanıtlamaya çalışıyoruz. Karakterimizin güçlendirmesini de yapabildiğimiz oyunda topladığımız altınlar büyük önem taşıyor.

Bu altınlar ile güçlendirmeler ve silah ve kalkan gibi yeni eşyalar alabilir, böylece daha güçlü bir hale bürünebiliriz. Güzel seçilen oyun içi sesler arasında becerilerimiz arasında büyü de bulunuyor. Ancak oyundaki silah savurmamızın biraz tekdüzeliği sıkabilir. Ama yine de güzel grafikler ile bunu kapatabilmiş. Ayrıca güncellemeler ile daha güzel bir kullanım sağlanabilir.

ÜCRETSİZ olarak sunulan Goblins! Problems! oyunu tavsiyelerimiz arasında yerini buluyor.

 Goblins! Problems! Windows Phone

 3) Snowboard Party

Ratrod Studio Inc. tarafından geliştirilen ve bence Windows Phone Mağazası‘nda bulunan en iyi oyunlar arasında adını yazdıran Snowboard Party gerçekten kaliteli grafiklere ve zevkli bir oynanışa sahip.

Yeni nesil cihazlara göre hazırlanmış 3 boyutlu grafikleriyle göz doluran oyunda 512MB RAM ve üzeri belleğe sahip WP cihazları ile uyumlu olarak çalışıyor. Kaliteli grafikleri ve oynanış için daha azı malesef yeterli olmuyor. Gerek kayakçıların gerekse de pistlerin grafikleri, harika ışıklandırma ve modellemeler ile gerçekten iyi bir icraatın ürünü olduğunu gösteren Snowboard Party, adına uygun bir şekilde gerçekten bu ortamda tutabiliyor. Windows 8.1 gereksinimi duyan oyun malesef daha alt WP sürümlerini de desteklemiyor.

Rocky Dağları, Alpler ve Japonya’da bulunan 15 farklı kayak pistinde yarışabildiğimiz oyun bir snowboard ile yapılabilecek neredeyse herşeye olanak sağlıyor. Serbest stil, hava yarışmaları ve multiplayer modları bulunan oyunda puanlarımız ile yetenek gelişimi yapabiliyoruz. Yine aynı puanlar ile çeşitli özelleştirmeler de sunan oyunda bu kadar iyi yanları varken bir miktar ücret ödemeniz gerekiyor.

Ücretli olan oyun için gereken bu düşük ücreti hakettiğini rahatlıkla söyleyebilirim.

 Snowboard Party Windows Phone

 4) Hunger Games – Panem Run

Açlık oyunları sevenlerin hoşuna gidecek tarzda bir oyun olan Hunger Games – Panem Run bir sonsuz koşu oyunu olarak karşımıza çıkıyor. Açık Oyunları: Ateşi Yakalamak filmini ele almış olan oyunda bir nevi açlık oyunları arenasında hoşarak ve hedeflerimizi vurup, engelleri aşarak puanlar topladığımız bir oyun yapısına sahip.

Grafik olarak güzel işlenmiş olan oyunun ücretsiz olması da güzel bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Zapak Mobile Games tarafından yapılan oyun filmin de resmi oyunu olarak dikkat çekiyor. 512 MB ram desteği de sunan oyun birçok cihazda oynanabiliyor. Temple Run’a fazlasıyla benzettiğim oyun “Temple Run: The Hunger Games” olarak tanıtılsa kimse yadırgamazdı diyebilirim.

Fakat yine de iyi bir iş çıkartıldığı için listemizde yer alan Hunger Games – Panem Run ücretsiz olarak indirilebilir durumda.

 Hunger Games – Panem Run Windows Phone

 5) AE Zombie War Zone

Zombie War Zone, adından da anlaşılacağı gibi bir zombilerle savaştığınız bir oyun temasını içeriyor.FPS olarak oynanan oyunda size yaklaşan zombi amcaları, teyzeleri uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz. Grafik olarak mobil açıdan üst düzey diyebileceğimiz oyunda çeşitli silah yükseltmeleri bulunuyor. Aynı zamanda medkit dediğimiz ilk yardım çantamızla da canımızı oyun anında toplarlayabildiğimiz oyunda levelları birer birer atlarken daha zorlu zombiler ile karşılaşıyoruz.

Ücretsiz olan bu oyunu sizde indirip deneyerek şehri kurtarmak için birbirinden zorlu zombilere savaş açabilirsiniz.

 AE Zombie War Zone Windows Phone

 6) Pixel Gun 3D

Geçtiğimiz günlerde yasaklanma iddialarıyla gündeme gelen Minecraft‘ın dünyasını kullanan bu güzel Pixel Gun 3D adlı oyun daha önce buradan sizlere belirttiğimiz tavsiyelere ek olarak sunulabilir bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Yine bir FPS oyunu olarak listemize giren Pixel Gun 3D ister tek kişilik botlara karşı, isterseniz çoklu oyuncu modu ile internet üzerinden diğer oyun sahiplerine karşı oynayabiliyorsunuz. Listedeki en çok beğendiğim oyun olarak dahil olan bu yapım RiliSoft şirketi tarafından ustaca hazırlandığını söylemek gerekiyor. Bu da zombilere karşı savaşı içeren ama diğerine nazaran daha eğlenceli ve daha güzel bir oyun.

Deathmach, Team Battles, Time Survival gibi çeşitli modlarıyla istediğiniz ve keyfinize göre oynamanıza olanak tanıyan bu seçeneklerin gerçekten her biri ayrı bir eğlence katıyor. Özellikle online oynarken çok zevkli hale gelen oyunda ilk olarak oyunu öğrenmek amacıyla tekli oyuncu modunda oynamanız önemli olduğunu belirtmek gerek

Tek kişilik senaryo modunda dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise kurşun miktarınız. Gelişi güzel kurşun yağmuruna tutmak ne kadar güzel olsa da bölüm sonu canavarına ve sonrası için yeteri kadar kurşun bırakmazsanız işiniz sarpa saracaktır. Yani amaç en az kurşun ile en fazla zombileri öldürmek. Bu konuya sadık kalmanızı tavsiye ediyorum. Ücretsiz olan oyun paralı bile olsa fiyatını piksel piksel hak edecek bir yapım olduğunu belirterek şiddetle tavsiye ediyorum.

 Pixel Gun 3D Windows Phone

 7) Dark Lands

Windows Phone kullanıcıları arasında popülerleşen oyunlardan Dark Lands, elinizdeki kılıç yardımıyla önünüze geleni kesip biçmeye çalışıyorsunuz. Ağır siyah tonlarıyla çok hoşuma giden oyuna ayrı bir sadelik kattığını söyleyebilirim. Lanetlenmiş topraklar üzerinde önünüze gelen çeşitli yaratıkları öldüre öldüre gittiğiniz ve bölüm sonunda daha büyük canavarları öldürmeye çalıştığınız bir oyun yapısına sahip.

Dark Lands’te yüksek puan toplamak için  hızlıca bölümleri geçmek, sağlık barınızı çok düşürmemeniz gerekiyor. Bu sayede daha yüksek puanlar alabiliyorsunuz.

Tuzaklara da dikkat etmeniz gereken oyunda ilerleyen bölümlerde rahat edebilmek için ilk bölümleri yüksek puanlar ile geçerek silah ve kalkan yükseltmeleri yapmanız gerekiyor. Yoksa işiniz zor.

Ücretsiz olan bu Mingle Games yapımı oyun WP platformunda tercih edilesi oyunlardan.

 Dark Lands Windows Phone

 8) Beyond Gravity

Beyond Gravity, ücretli bir beceri oyunu olarak karşımıza çıksa da başarılı grafikleriyle de ön plana çıkmayı ve listemizde yer almayı başarıyor. Hareketli gezegenler arası bir zıplama yolculuğu yaşıyoruz. Bir gezegene iniş yapmak zorunda kaldığımız oyunda buradan kurtulmaya çalışıyoruz.

Gayet kolay ve akıcı oyan oyunda bazı ince hesaplar gerekebiliyor. Atlayacağınız gezegenlerin boyutları, dönüş hızı ve yönleri değiştiğine dikkat etmeniz gerekiyor. Fazka fazka metal toplamaya çalıştığımız oyunda ateşli meteorlara da dikkat etmenizi tavsiye diyorum

Yapacağınız upgrade sayesinde daha da eğlenceli hale gelecek oyun da listemizde yer almayı hak eden oyunlar arasında.

 Beyond Gravity Windows Phone

 9) Family Guy : The Quest for Stuff

Amerika’nın en güzel dizilerinden birisi olan Family Guy, hem ülkemizde hem de yurt dışında oldukça fazla kişi tarafından izleniyor. Peter ve ailesinin yaşamını konu alan dizinin mobil oyunu olan Quest for Stuff eğlenceli yapısıyla ön plana çıkıyor.

Windows Phone 8.1 cihazınızda ücretsiz olarak oynayabileceğiniz Family Guy: The Quest for Stuff, şehir kurma oyunu diyebileceğimiz bir yapıya sahip. Dizide yer alan tüm karakterleri yönetebildiğimiz oyunda yerle bir olan Quahog şehrini yeniden inşa etmeye çalışacağız.

Yavaş ilerleyen yapısıyla sabırlı olmanız gerekecek olan Family Guy’da bir yandan şehrimizi kurarken, aynı zamanda şehrimize saldırıları da defetmeye çalışıyoruz. Oyunda ilerledikçe açılan yeni şeylerle biraz daha eğlenceli hale gelen Family Guy, hemen hemen her cihazlar tarafından destekleniyor.

 Family Guy: The Quest for Stuff Windows Phone

 10) Minecraft – Pocket Edition

O kadar konu olan oyunu eklemeden geçmek olmazdı. Listemize en son olarak yasaklanması gündeme gelen oyun olan Minecraft’ı ekliyoruz. Tamamen Minecraft ile birebir olan oyunda bol bol kan (!) ve kız kaçırma operasyonları bulunuyor (!)

Minecraft – Pocket Edition ile kendimize bir ev kurmamız ve eşimize gelebilecek tehlikelerden korumamız gerekli….

Neyse, çok da abartmadan konumuza geri dönelim. Oyun bildiğimiz Minecraft’tan en ufak bir farkı bulunmuyor. Tek fark klavye ve fare yerine ekranımıza gelecek yön tuşları ile hareket ediyoruz. Ekranın bilgisayara göre küçük olması ve bir de yön tuşlarının kapladığı alan gereği oynanışının biraz daha zor olduğunu söylemeden geçmemek gerek. Ancak bu cep versiyonununda Minecraft severler tarafından cebinde taşınması gerektiği kanısındayım.

Fakat tek sorun oyunun ücreti. Her ne kadar hak etse de 15 liralık fiyatı mobil oyun için fazla gelebilir. Fakat bu fanları için farketmeyecektir.

 +1 Türk Yapımı Oyun: 1010!

1010!, Tetris’e benzeyen, fakat yapısı biraz farklı olan bir Türk yapımı oyun olarak karşımıza çıkıyor. Türkçe desteği de haliyle bulunan oyun Tetristen farklı olsa da onun kadar eğlenceli yapısıyla Windows Phone kullanıcıları arasında popülerleşmeye başladı bile.

Hem eskiden müptelası olduğumuz Tetris aşkını bize yeniden aşılayan hem de biraz daha zor olan bu oyunda blokları yerleştirmek için acele etmemeniz, üzerinde düşünmeniz gerekiyor. Çünkü yukarıdan aşağıya sürekli inen bloklar yerine aşağıda sabit duran blokları yukarıya doğru diziyoruz.

Ancak sayıları birden ona kadar olan blokları yerleştirmek için acele etmemeniz, üzerinde düşünmeniz gerekiyor. Çünkü oyunda zaman sınırlaması bulunmuyor.Fakat yüksek puan almak için tamaıyla doldurmamız yararımıza olacaktır.

Sosyal ağ desteği de sunan 1010!’da Facebook hesabımızı bağladığımızda arkadaşlarımızın puanları görebilir, meydan okuyabilirsiniz.

Ücretsiz olması da cabası olan oyunda 3TL’lik reklam kaldırma ücreti bulunuyor. Ancak oyun geliştiricilerine destek için bunu da tercih etmenizi tavsiye ediyorum.

Gram Games şirketinin ellerine sağlık.

Böylelikle Ocak Ayının En İyi 10 Windows Phone Oyunu listemizin sonuna geldik. Diğer platformlar için de bulunan listelerimizi aşağıdaki bağlantılar vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.

Ayrıca İzmo Bilişim bünyesinde açılan ve beta aşamasındaki sitemiz Fobito‘dan tüm platformlar için uygulama ve oyun arayabilir, merak ettiğiniz oyunlar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*