Windows 10 Mobile’da Rooms Yerine “People Sense” Uygulaması Geliyor

Dün bu haberimizde yayınladığımız Windows‘un Rooms adlı uygulamasının Windows 10‘da yer almayacağı bilgisini sizlerle paylaşmıştık. Sebebinin Rooms uygulamasının pek kullanılmaması ve gereksiz yer kaplıyor oluşu olarak düşündüğümüz bu uygulamanın kaldırılışının asıl sebebinin yeni bir uygulamaya yer vereceği olduğu ortaya çıktı.

Rooms yerine Windows 10 ile gelecek olan uygulama People Sense adını taşıyacak. Yepyeni görünüm ve bazı yeni özelliklerle karşımıza çıkacak olan uygulama Rooms’a göre daha çekici ve daha kullanışlı olarak eskisine göre daha fazla kişinin kullanacağını gösteriyor.

Microsoft Place tarafından ortaya çıkarılan bu yeni uygulama Kişiler uygulamasına entegre olarak çalışacak.

People Sense üzerinden anlık konum paylaşma, ayrı bir entegre mesajlaşma ve arama bölümü, navigasyon uygulamalarıyla entegrasyon, favori olarak ev ve iş konumu gibi konumlar görebilme, takvim ve müzik listeleri paylaşma gibi özelliklere sahip olacak bu yeni uygulama grup konuşmalarına da yer verecek.

Mart ayında desteği bitecek olan Rooms uygulaması yerine yine Mart ayında ortaya çıkması beklenen uygulamanın Windows kullanıcılarının hoşuna gitme ihtimalinin diğer uygulamaya göre daha yüksek olduğu rahatça anlaşılıyor.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*