Yoksul Ailelere Ücretsiz İnternet Geliyor!

Kalkınma Bakanlığı’nın koordinasyonuyla hazırlanan çalışma sayesinde yoksul ailelere ücretsiz olarak internet hizmeti sağlanıp, aynı zamanda internet erişiminin ülke genelinde yaygınlaştırılması sağlanacak.

Bu projeyle birlikte yoksul aileler, ücretsiz internet erişimine sahip olacak. Maddi durumu yetersiz olan ailelerden öğrenci çocukları olanlara öncelik yayınlanacak. Şartlara uygun olan ailelere devletin kaynakları kullanılarak belirli kotalarla internet servisi verilecek.

Ülkemizde yapılan araştırma sonucunda ailelerin yüzde 31.9’unun, internet ücretinin yüksek olmasından dolayıinternet sahibi olamadığı ortaya çıktı.

Fatih Projesi kapsamında yaklaşık 10.6 milyon öğrenciye tablet ve bilgisayar dağıtılacak, aynı zamanda internete erişme imkanı bulunmayan yoksul ailelerin çocuklarının internete olan erişimi sağlanacak.

  •   Cep Telefonu-Laptop-LCD Televizyon Yeni Vergi Mi Geliyor?
  •   İphone 5 İçin İndirilebilecek Ücretsiz Oyun Yada Uygulamalar Varmı?
  •   E-ticaret Yazılımı Olarak Ücretsiz Sistemleri mi önerirsiniz yoksa Ücretli alt yapıları mı ?

 

 Projenin detayları neler?

  • İnternet erişimini maddi yetersizlik nedeniyle sağlayamayan aileler tespit edilip, çocukları eğitim gören ailelere öncelik tanınacak.
  • Yapılan çalışmayla birlikte kotalı ve ücretsiz olarak internet erişimi sunulacak.
  • Bilinçli internet kullanımını sağlamak amacıyla öğrencilerle birlikte ailelerin daha fazla faydalanacağı sitelere ya yüksek bir kota uygulanacak ya da bu sitelerin kotasız olarak kullanılması değerlendirildikten sonra karar verilecek.
Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*