Facebook’un Başı Toplu Davalarla Dertte

İlk kurulduğu günden bu yana başından dert eksik olmayan Facebook, yine bir suçlamayla gündeme geldi. İçerisindeki ifadelerden oyunlara kadar birçok şeyin her an davalık olabileceği sosyal ağ, bu kez çocukların online alışveriş yapması sebebiyle toplu davalarla boğuşacak.

Bir şekilde davalık olmayı başarabilen Facebook’un kafasını bu seferde hakkını arayan aileler ağrıtacak.ABD’de bir federal yargıcın aldığı kararla, ailelerin haberi olmadan çocukların alışveriş yapması sonrasında ortaya çıkan problemler, harcanan paraların ailelere geri verilmesiyle çözüldü ve birçok yeni davanın önünü açıldı. Bu şoku üzerinden atamayan Facebook’un avukatları, konunun en ince ayrıntısına kadar araştırılması gerektiğini ve büyük bir haksızlığa uğradıklarını savundu.

Örnek olarak gösterilen bir olayda, annesi çocuğunu ‘’Ninja Saga’’ isimli oyun içerisinde harcama yapması için kredi kartını verdi. Kendisini paranın gücüne kaptıran çocuk ise oyun dışındaki her şeyi satın aldı. Tek bir örnekten yola çıkarak binlerce çocuğun aynı şekilde harcama yaptığını düşündüğünüzde rakamlar astronomik boyutlara varıyor. Harcamalardan dolayı çılgına dönen bir ailenin JR Parker isimli avukatı, alınan kararın gayet yerinde olduğunu ve Facebook gibi bir sosyal ağ devinin aileleri mağdur etmemesi gerektiğini söyledi.

Şimdi tüm gözler Facebook’un avukatlarına çevrilmiş durumda. Eğer avukatlar davaları Facebook’un lehine çeviremezse şirket, küçük yaştaki çocukların harcamalarından kaynaklanan zararı davacı ailelere geri ödemek zorunda kalacak.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*