Kadınlara ve 16 Yaş Altı Çocuklara Özel İnternet Kafe!

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında hazırlanan projeyle birlikte, bu yıl içerisinde sadece kadınlara özel olarak internet kafeler açılacak.

Kalkınma Bakanlığı tarafından internet kafe kullanımının teşvik edilmesi amacıyla kadınlara ve 16 yaş altı çocuklarına özel olarak, sadece internet kullanımı gibi işletme modelleri üzerinde çalışma yapıldığı bildirildi.

Kadınlara özel internet kafeler, daha önce ilk olarakİran’da 2007 yılında açılmıştı. İnternet kafelere yalnızca kadınların girmesi, dünya genelinde büyük tepki toplamıştı. Yetkililer, ilk olarak Tahran’da açılan bu internet kafelerin açılma sebebinin, erkeklerin porno izlemesinin kadınları rahatsız ettiği ileri sürülmüştü. 2012 yılında ise Afganistanlı kadın aktivistlertarafından hayata geçirilen kadınlara özel internet kafenin açılma nedeni, “erkeklerin dolup taştığı internet kafelere kadınlar rahatlıkla giremiyordu” şeklinde açıklandı.

Bu araştırma ve çalışmaların tüm evresinde yer aldığını söyleyen İstanbul İnternet Kafecileri Esnaf Odası (İİKO) Başkanı Metin Baltaoğlu, “Devlet kadınlara özel internet kafeler açacakmış gibi düşünülebilir. Böyle bir şey yok. Devlet mevcut işletmecileri uyuşturucu, çocuk istismarı, ergen psikolojisi gibi ehemmiyet ihtiva eden konularda eğiterek ve akabinde teşvikler sunarak internet kafeleri geliştirmeyi ve girişimcilerin bu yönde yerler de açmalarını sağlamayı amaçlıyor. Ancak Sayın Bakanımız Fatma Şahin’in projesi olan bu çalışma kendisi bakanlıktan ayrılıktan sonra bekleme sürecine girdi. Bizde halen bekliyoruz” dedi.

Türkiye’deki internet kafe sektörünün rakamsal değerleri ise şu şekilde:

22 bin
Toplam internet kafe sayısı

1000 $
İnternet kafelerdeki bilgisayarların değeri

700 bin
İnternet kafelerdeki bilgisayar sayısı

5 yıl
İnternet kafelerin bilgisayar değiştirme süresi

364 milyon $
İnternet kafelerin sektörü yaptığı pay

2 milyar $
İnternet kafe sektörünün büyüklüğü

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*