Cortana, Tüm iOS ve Android Cihazları Destekleyecek!

Microsoft, sanal asistanı Cortana’yı sadece PC platformunda değil, iOS ve Android işletim sistemli tüm cihazlara getirmeyi planlıyor. Sanal asistanın yazılımcıları bunun için ekstra işletim sistemlerine gereksinim duyduklarını söylemelerine rağmen Reuter‘in edindiği bilgilerde Cortana, iOS ve Android’i destekleyen tüm mobil cihazlarda bağımsız bir uygulamaya çalışacak.

Microsoft’un araştırma müdürü olan Eric Hovitz’in verdiği röportajda, şirketin bu yıl Cortana’yla ilgili büyük planlarının olduğundan bahsetti. Cortana’nın ilk olarak mobil sistemde, gelen e-mailleri okuyup aktarabilme yetisine sahip olması için çalıştıklarını belirtti. Microsoft, ayrıca Einstein kod adında Cortana’dan daha gelişmiş bir yapay zeka sistemi üzerinde de çalışıyor. Einstein’la ilgili çok fazla detay olmasa da Cortana’nın becerilerini geliştirmek için üretilmiş bir üst yazılımın ürünü olarak adlandırabiliriz.

  •   Android mi Daha İyi Yoksa iOS mu?
  •   iPhone 4S ‘e iOS 8 Yüklersem Telefon Kasar mı ?
  •   android mi iosmu ?

Hovitz, Cortana’nın çok daha fonksiyonel olması üzerinde çalışmalarına devam ettiklerini söyleyerek,Windows 10‘un final sürümüyle birlikte tüm akıllı telefon ve tabletlerde kullanılabilir olacağını belirtti.

Cortana demişken Türkçe Siri’yi test ettiğimiz videoyu için bir kez daha paylaşalım.

Kaynak: TheVerge

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*