Kickstarter Üzerinden Emoji Klavye Geliyor

İnternette yer alan ve her simgenin neyi işaret ettiğini anlatan Emojipedia sitesinin kurucusu Jeremy Burge’e göre Emojiler, kelimelere dayalı bir sohbete kişilik katmanın en kolay yolu olarak gösteriliyor. Mesajlaşmada çığır açan jenerasyon, bazen parmak oynatarak yazmaktansa o anki durumu anlatan bir Emoji ile ne düşündüğünü hissettirebiliyor.

Bazı araştırmacılara göre ise Emoji kullanmanın derinlerinde başka şeyler yatıyor. Avustralya’da bulunanFlinders Üniversitesi’nden Emoji üzerine çalışmalar yapanDr. Owen Churces’ın araştırmaları, insanların gerçek yüzlerindeki mimikleri Emoji üzerinden yapabildikleri için bu işin bu kadar başarılı olduğunu kanıtlıyor.

Bu başarıyı zirveye çıkarmak isteyen şirketler ise yeni projelerle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Disk Cactus firmasının elinden çıkan ve sadece Mac’lerde kullanılabilecek olan Emoji klavye, Kickstarter üzerinden destekçilerini bekliyor. Klavyeye ait programı bilgisayarınıza indirdikten sonra aktif edilebilen klavye, Q klavyenizin üzerine yapıştıracağınız sticker sayesinde harfleri Emojilere çeviriyor.

Emoji olayına farklı bir soluk getirecek olan klavyenin Kickstarter üzerinde 20.000 dolarlık bir hedefi bulunuyor. Birkaç fiyat seçeneğiyle karşımıza çıkan klavye hakkındaki ayrıntılı bilgiye buradanulaşabilirsiniz.

Kaynak: cnet.com

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*