Unuttuğunuzda Bildirim Gönderen Cüzdan: Woolet

İnternet hayatımıza girdiğinden beri iletişim imkanımız çok üst seviyelere çıktı. Hatta internet öyle bir hal aldı ki bu iletişim artık nesnelerle olmaya da başladı. Akıllı saatler, akıllı bisikletler, arabalar vb. birçok şey. İşte Woolet de bunlardan biri. Woolet’i diğer nesnelerden ayıran özelliği ise onun sizinle iletişime geçmesi.

Woolet içinde küçük bir verici olan, bildiğiniz bir cüzdan. Telefonunuz ile bağlantı kuran Woolet, siz onu bir yerde unutup gittiğiniz zaman telefonunuza uyarı gönderiyor. Ayrıca, örneğin Woolet’i evin içinde bi yerde kaybettiniz.

Telefonunuzun ekranına, bağlantı kurduğunuz Woolet’in  yerine gösteren pusula tarzında bir işaret geliyor, böylelikle cüzdanınızın yerini rahatlıkla bulabiliyorsunuz.

Yada telefonunuzu unutup evden çıktığınızda, bu sefer Woolet titreşim ile size bunu bildiriyor.

Ancak Woolet’ın belkide en dikkat çeken özelliği ise diğer Woolet’lar ile bağlantı kurması. Örneğin kalabalık bir yerde Woolet’ınızı düşürdünüz ve telefonunuz o anda kapalı. O zaman Woolet’ınız sürekli olarak sinyal göndermeye başlıyor ve kendine en yakın olan Woolet ile bağlantı kuruyor. Bağlantı kurduğu Woolet sahibine de bulunduğu konumu ve sizin numaranızı yollayarak sizle iletişim kurmasını istiyor ( bu özellik biraz sakat bence, çünkü sinyali gönderdiği adam cebe atabilir direk).

Yinede fikir olarak son derece yaratıcı olan Woolet’lar Mayıs ayında satışa sunulacak. Şuan için prototip aşamasında olan modellerin satış fiyatı 119 dolar ancak Mayıs ayında piyasaya sürülecek full versiyonların fiyatı biraz daha aşağıda olacak.

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*