Drone’u Star Wars’un Speeder Bike’ına Dönüştürmek

Teknoloji gelişir de diğer sektörlere yansımaz mı? Daha önceden hologramlı Goku (buradan bakabilirsiniz), manyetik alanla gerçekten uçan Iron Man figürleri (ona da buradan bakabilirsiniz) falan benzeri bir ton şey görmüştük. Bu da o bir ton şey gibi ”vay anasını” dediğimiz cihazlardan biri.

Star Wars‘ı bilmeyeniniz, sevmeyeniniz yoktur (yada vardır da ben bilmiyorum). Adam Woodworth, hobi olarak dronetasarlayan ve işinde de oldukça iyi olan sıradan bir vatandaş. Star Wars hayranı olan Adam, serinin üçüncü (aslında altıncı neyse onu hiç karıştırmayayım şimdi) filmi olan ”Return of the Jedi”da Luke ve Leia‘nın Stormtrooper‘lardan kaçtığı sahneden esinlenmiş ve tıpkı o sahnede kullandıkları ”speeder bike” dediğimiz cihazlara benzer bir drone yapmış.

Ancak Adam’ın yaptığı drone öyle ”esinlendim benzeri birşey uydurdum” diye geçiştirebileceğimiz türden bir drone değil. Bildiğin speeder bike yapmış adam (herifin ismi Adam olunca adam demek de biraz garip durdu, neyse).

Oyuncaklar, figürler gibi şeyler tasarlayan Hasbro firmasının ürettiği eski bir speeder bike’dan bazı parçaları sökerek yaptığı drone’a oldukça realistik bir görüntü katan Adam, hızını alamamış, drone’a bir tane de Stormstooper yerleştirmiş.

Drone’un üzerine bu kadar yük binince onu da bir modifiye edeyim diyen Adam, motorlar için karbon fiber destekli pervane, bataryalar için ekstra alan, uzaktan kumanda kontrollerindeki değişiklikler için elektronik aksam ve yazılım gibi pek çok şeyle de uğraşmış. Stormstooper’ın kaskına küçük bir kamerabile yerleştirmiş.

Sonuç olarak ortaya müthiş bir drone çıkmış. Görüntüsü ve uçuşu ile muazzam duran speeder bike drone’u şuan için sanırım sadece Adam’a özel. Ancak burdan önemli firmalara sesleniyorum. Elinizde teknoloji var. Makul bir fiyat olursa bizde de alacak para var. Önümüzde de 18 Aralık 2015’de çıkacak yeni bir Star Wars filmi var.. Mesajı almışsınızdır umarım.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*