Google Kendi VPN Hizmetini Sunmaya Hazırlanıyor

Google‘ın kendi Mobile Virtual Network Operator (Sanal Mobil Şebeke Operatörü)’ünü yayınlayacağı hakkındaki söylentileri daha önceden duymuştuk. Google, Nova adlı bu sistemi Sprint ve T-Mobile alt yapısı sayesinde kuracak.

Şuan için Nova hakkında pek birşey bilinmiyor. Ancak Nova’yı oluşturan yapboz parçalarından biri daha görücüye çıktı. Google kendi kişisel sanal ağını yani VPN‘ini Nova kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor.

Bu bilgi birkaç gün önce gelen Google Connectivity Services uygulaması ile ulaştı. Uygulama, bu haftanın başındaNexus cihazlarına gelen Android 5.1’de ortaya çıktı.

Uygulama henüz kullanıma hazır değil. Nexus cihazlarından Google’ın size sağladığı bu özel VPN’i henüz kullanamıyorsunuz. Ekranınıza ”açık durumda olan wi-fi bağlantınızı korumak için, verileriniz Google VPN üzerinden güvenli bir şekilde aktarılacaktır” bildirimi geliyor. Mesajı onaylasanızda şuan için hazır olmayan program sizi Google yardım servisine yönlendiriyor.

Google Nova’nın parçalarından biri olacak olan kendi VPN özelliğini şuan sadece Nexus cihazlarda görebiliyorsunuz ancak kullanamıyorsunuz. Bu özelliğin Nova ile birlikte bir sonraki Android sürümü ile kullanıcılarına sunulmasını bekliyoruz.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*