Whatsapp’ta Bilmeniz Gereken 5 Önemli Özellik

Eski Yahoo çalışanları (Biran Acton ve Jan Koum) tarafından Kaliforniya’da kurulan Whatsapp, ilk çıktığı günden bugüne kadar büyük bir ivme yakaladı. Özel yaşantımızda kurduğumuz ilişkilerin aracısı olan uygulama, çoğu zaman haberleşme amacından çıkıp farklı alanlara yöneldi.

Yaklaşık 700 milyon kullanıcıya sahip olan uygulamayı herkes iyi kötü bir şekilde kullanıyor. Kullanım alanlarının artmasıyla birlikte uygulamaya gelen güncellemeler çoğu zaman oldukça gerekli olsa da, özellikle mavi onay işaretinin gelmesiyle birlikte birçok kullanıcıyı bunalıma sürüklemeyi başardı. Bu haberimizde, yeni güncellemerle birlikte gelen hayat kurtaracak birkaç özelliği sizlerle paylaşacağız.

 Gelen fotoğrafların kaydedilmesini engellemek 

Paylaşılan fotoğrafların direkt olarak telefonunuzdaki galeri bölümüne gitmesini istemiyorsanız Ayarlar> Sohbet Ayarları> Alınan Medyayı Sakla seçeneğine tıklayıp bu özelliği iptal edebilirsiniz

 Mesajların ana ekranda görülmesini engellemek

Eğer size gelen mesajların içeriğinin başkaları tarafından görülmesini istemiyorsanız Ayarlar> Bildirimler> Önizlemeyi Göster seçeneğine tıklayıp bu özelliği iptal edebilirsiniz. Bu işlemden sonra telefonunuzda sadece size mesaj gönderen kişinin ismi görünecektir.

 Konum paylaşmak

Arkadaşınızın yol tarifi almak için kimseye muhtaç olmasını istemiyorsanız mesaj kutusunun solunda yer alan ok işaretine tıklayarak bulunduğunuz konumu paylaşabilirsiniz.

 Son görülme 

Gelelim uygulamamın bu uğurda çok can yakan özelliğine. Eğer son görülme tarihinin görülmemesini istiyorsanız Ayarlar> Hesap> Gizlilik> Son Görülme seçeneğine tıklayıp işinize gelen işlemi gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz.

 Yedekleme

Eğer size gelen mesajların kaybolup gitmesini istemiyorsanız Ayarlar> Sohbet Ayarları> Sohbet Yedekleme seçeneğine tıklayıp Otomatik Yedekleme özelliğini aktif etmeniz yeterli olacaktır.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*