Windows 10, 190 Ülkede 111 Farklı Dil Desteğiyle Geliyor

Microsoft, yaz aylarında Windows 10’u kullanıma açık hale getirmeyi planlıyor. Kesin bir tarih verilmemiş olsa da Windows’un başında bulunan Terry Myerson, yaz ayında Windows 10’un kullanıcıların hizmetine sunulacağını belirtti. Myerson, “Bugün 190 ülkede 111 dilde kullanılacak olan Windows 10’u geliştirmeye devam ederek, önümüzdeki yaz satışa sunacağız” dedi. Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları, işletim sistemlerini Windows 10’a ücretsiz olarak yükselterek bir yıl boyunca kullanabilecekler.

Microsoft, Çin’de Windows 10’u sunmak için Lenovo veTencent ile bir iş birliği yapıyor. Lenovo, Çin’deki 2500 servis merkezlerinde ve perakende mağazalarında, kullanıcıların mevcut işletim sistemlerini Windows 10’a yükseltecek. Tencent de QQ gibi çeşitli popüler uygulamaları yükseltecek bazı paketler sunacak. Microsoft, Windows’u Çin’de kullanılabilir hale getirmek için her iki şirketle ortak hareket edip, bölgedeki yazılım korsanlarıyla da mücadele edecek.

Microsoft’un, Windows’un kopyasını kullanan müşterilerine Windows 10’a yükseltme imkanı da sunacak. Yazılım devi bu hamleleriyle Çin’deki yazılım korsanlığını mümkün olduğunca minimum seviyeye indirecek.

Kaynak: TheVerge

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*