HP’den 180 Dolar’a Mini Bilgisayar: Stream Mini

hp-den-180-dolar-a-mini-bilgisayar-stream-mini

HP firmasını herkes bilir, bilgisayar konusunda usta firmalardan biri olan HP’nin ürettiği bilgisayarlar (özellikle laptoplar) büyük satış rakamlarına sahiptir.

Aynı zamanda desktop dediğimiz masaüstü bilgisayarları ile de dikkat çekmekte olan firmanın AIO çözümleri de rağbette.

Ancak bu yazımızda bahsedeceğimiz bilgisayar biraz ilginç. Küçücük yapısıyla ve ucuz fiyatıyla dikkat çeken bu bilgisayarın adı Stream Mini

Teknik özellikler bakımından pek bir şey vaad etmese de taşınabilir olması ile televizyonunuzu bilgisayar olarak kullanabilmeniz için tasarlandığını söyleyebiliriz.

Oldukça küçük ve şirin olan cihaz Windows 8.1 yüklü olarak geliyor. Üzerinde bulunan 4 USB portu, 1 HDMI ve 1 DisplayPort ile rahat bir kullanım sağlayan HP Stream Mini için biraz önce söylediğim gibi televizyonunuza bağlayarak internetten film dizi izleme keyfinizi, sörf yapabilmenizi sağlayacak küçük bir cihaz olarak düşünüyorum.

Ayrıca McAfee Antivirüs ile de korunma sağlanan cihaz televizyonunuzun çözünürlüğüne otomatik olarak uyum sağlıyor. Böylelikle uzun uzadıya görüntü ayarları ile uğraşmıyorsunuz.

 HP Stream Mini Özellikleri

İşlemci: Çift çekirdekli Intel Celeron 2957U (1.4 GHz, 2 MB cache)
Ekran Kartı: Intel HD Graphics
Depolama Kapasitesi: 32GB SSD
RAM: 2GB 1600 MHz DDR3L (16GB’a kadar arttırılabilir)
Bağlantı Türleri: WiFi 802.11b/g/n ve Bluetooth 4.0
Portlar: 4 USB 3.0 – 1 HDMI – 1 DisplayPort
Boyut: 14.5 x 14.5 x 5.4 cm
Ağırlık: 1,3 kg
Fiyat: $180
Ekstralar: Hafıza Kartı Okuyucu – 3.5mm Jack Girişi

Görüldüğü gibi düşük özelliklere sahip olan Stream Mini, içindeki 32GB boyutundaki SSD ile de bir arşiv yapmanıza da izin vermiyor. Yani yapmanız gereken TV’nize bağlayarak kendi harici depolama cihazınız ile ya da internet üzerinden film ve dizi keyfi yapabilmek. Ya da internette sörf yaparak daha ucuz olan internet üzerinden sağlanan TV hizmetlerinden birine de abone olarak televizyonunuzu bir Windows akıllı televizyonu olarak kullanabilirsiniz.

180 Dolar fiyatına göre oldukça kullanışlı olan cihazı satın aldığınızda 200GB’lık OneDrive bulut depolama hizmeti de yanında hediye olarak verildiğini de söyleyelim.

Sonuç olarak cazip olarak gördüğüm cihaz ülkemize gelecek olursa şahsen almayı düşünebileceğim kullanışlı bir bilgisayar olacak.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*