3D Yazıcı ile Minyatür Televizyon Üretildi

Hemen hemen her gün 3D yazıcılar hakkında yeni bir haber geliyor. 3D baskılı araba, minyatür matkap ve protez kolgibi yaratıcı, yenilikçi ve eşsiz fikirlerin 3D yazıcılarla üretilmesi ilk başta şaşırtıcı olsa da artık yavaş yavaş alışmaya başladık. Bu çalışmaları gördükçe 3D yazıcılardaki potansiyelin de farkına varmaya başladık.

Zaten 3D yazıcının kendisi başlı başına ayrı etkileyici, ama teknoloji ve yenilikçi elektronik aletlerle birleştiklerinde bambaşka bir ürün ortaya çıkıyor. Bu zamana kadar 3D yazıcıların çok çeşitli aletlerle birleştiğini gördük ama bu sefer günlük hayatımız çok önemli parçalarından birini kullanmışlar.

Formlambs adında bir üretici, lazer 3D yazıcı kullanarak minyatür televizyon üretti. Televizyonun tasarımı1950’li yılında Philco adında bir şirketin ürettiği Predicta televizyonundan alıntı. Bu küçük televizyonun birçok insana nostaljik duygular yaşatacağı kesin.

Şaşılacak derecede küçük olan ekranın çözünürlüğü boytuna göre olabildiğince yüksek. 320 x 240çözünürlükte olan ekranın genişliği 0.0635mm, yüksekliği ise 0.127mm.

Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz üzere televizyon gayet çalışır vaziyette. Televizyon Predicta’ya oldukça benziyor ama haliyle ona göre çok küçük ve yüksek çözünürlükte. Bu üretimde güzel fikirlerin yüksek kalitede ki 3D yazıcılarla buluştuğunda neler üretebileceğimizin en büyük kanıtı. Formlambs ayrıca kendi 3D yazıcısı bulunanlar için bu televizyonun baskıya hazır dosyalarını internet sitesinde paylaşmış.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*