Google ‘ da İlk Sayfa Da SEO Yapımı Nasıl?

Google ‘ da İlk Sayfa Da SEO Yapımı Nasıl?

Google ' da İlk Sayfa Da SEO Yapımı Nasıl

Google ‘ da İlk Sayfa Da SEO Yapımı Nasıl

SEO yani arama motoru optimizasyonu o kadar önemli ki, her web site sahibinin SEO hakkında bilgili olması gerekmektedir. Yoksa ziyaretçiler siteyi nasıl bulsun ki? Tabi ki de insanlar aradığı bilgileri anahtar kelimelerle bulmaya çalışır, bunu da genelde Google’ın yardımıyla yapar. Google’ın son algoritmasını takip etmeniz gerekir, yoksa modası geçmiş, etkisiz backlink kasma yöntemlerini uygulayarak ancak kendinize zarar verebilirsiniz.

Anahtar kelime sıralamasında ilk sayfada olmasanız da trafiğiniz olur, ancak ilk sayfaya gelirseniz ziyaretçilerinizin sayısı ciddi şekilde artacaktır. Bunun için en önemli anahtar kelimelerinizi belirleyip bunların üzerinde çalışma yapmanız gerekmektedir. Aşağıdaki adımları uygularsanız ziyaretçileriniz oldukça büyük miktarda artacaktır, böylece hedef kitlenizi de arttırırsınız.

Herkesin hayalinde olan fakat o kadar basit olmayan bir kavramdır google’da ilk sırada çıkmak. Peki neden insanlar internet dünyasında Google’a yönelirler? İlk başta kısaca bunu kavramaya çalışalım. Genel olarak sitelerimiz Türkçedir ve bize sunduğu en büyük özellik ise Türkçe sitelerde arama yapın seçeneği . Belki de bir çok insanın arama motoru olarak bu firmayı seçmesinin en başta gelen sebeplerden bir tanesi budur. Bu sihirli dünyada yer almak için bazı bilinmesi gereken şeyler vardır bunları kısaca inceleyecek olursak ;

Nasıl Yapılır ?

İlk etap da arama motorlarının mantığını anlamak gerekir. Özellikle Google siteleri tararken en önem verdiği şeylerden bir tanesi web sitenizin adresidir. Mesela Sandisk ile ilgili bir tane alan adı alacaksınız. İlk sırada aramada www.sandisk.com çıkar. Çünkü bu firmanın resmi web sitesi adresidir ve sonuna kadar o kısımda yer almayı hakkediyordur. Sizde bunla ilgili olarak alan adı alacaksınız o kelime ilgili olarak alan adı alın.

İkinci etap da google’ın baktığı şey “Title ” yani “Başlık” demektir. Peki başlığınız nerede gözükür ? Web browser(tarayıcının) üst kısmına bakmanız veya en üst sol köşeye dikkatlice bakarsanı o sitenin title görmüş olursunuz. Bu kısma yazdığınız şey sıradan ,alelade değil diğer rakiplerinizden farklı bir başlık seçmeli ve arama potansiyeli olmalı.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*