Kurtlar Vadisi Pusu bugün var mı yok mu? KVP 265. Bölüm yayınlanacak mı? –

Kurtlar Vadisi Pusu bugün var mı yok mu? KVP 265. Bölüm yayınlanacak mı? –

Kurtlar Vadisi Pusu bugün var mı yok mu? KVP 265. Bölüm yayınlanacak mı? – 24.09.2015 Kurtlar Vadisi Pusu bu hafta kaçta yayınlanacak? Bu hafta Kurtlar Vadisi Pusu var mı? Kurtlar Vadisi Pusu neden yayınlanmıyor? Kurtlar Vadisi Pusu son bölümü ne zaman yayınlanacak? Son bölüm Kurtlar Vadisi Pusu ne zaman kaçta yayınlanacak?

YENİ SEZONDA EKRANLAR BU DİZİLERLE ŞENLENECEK – TIKLA

Hayatının en mutlu gününde, Leyla’nın içinde bulunduğu yatın patlamasıyla büyük bir şok yaşayan Polat Alemdar, sevdiği kadının hayatını kurtarabilecek mi? İşte bu soru yeni sezonun ilk bölümünde cevabını buluyor.

265. BÖLÜM FRAGMANINI İZLE – TIKLA

KURTLAR VADİSİ YENİ BÖLÜM İZLE

‘ASA’NIN SIRRI

Polat Alemdar’ın Yüce Majeste’den ele geçirdiği ve büyük bir gizlilik içinde koruduğu “Asa’nın Büyük Sırrı” da yeni sezonun ilk bölümünde ortaya çıkıyor. Peki Asayı Polat Alemdar’ın elinden almak için her türlü yola başvuran bu acımasız yeni düşmanlar kim?

 

 

 

 
KURTLAR VADİSİ 264. BÖLÜM ÖZETİ

Kurtlar Vadisi Pusu sezon finalinde hayatının en mutlu gününde, Leyla’nın içinde bulunduğu yatın patlamasıyla büyük bir şok yaşayan Polat Alemdar, sevdiği kadının hayatını kurtarabilecek mi? İşte bu soru yeni sezonun ilk bölümünde cevabını buluyor. Polat Alemdar’ın Yüce Majeste’den ele geçirdiği ve büyük bir gizlilik içinde koruduğu “Asa’nın Büyük Sırrı” da yeni sezonun ilk bölümünde ortaya çıkıyor. Peki, Asayı Polat Alemdar’ın elinden almak için her türlü yola başvuran bu acımasız yeni düşmanlar kim?

KURTLAR VADİSİ PUSU’DA YENİ İSİMLER

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde iki ayrılık daha haberi geldi. Kurtlar Vadisi Pusu’da rol alan Bilgehan Birincioğlu ile Alim Muzaffer diziden ayrılıyor.

Dizide Talha karakterine hayat veren Bilgehan Birincioğlu ile Alptekin karakterine hayat veren Alim Muzaffer de diziden öldürülerek ayrılacak isimler arasında oldu.

KADROYA İKİ OYUNCU DAHİL OLDU

Kurtlar Vadisi Pusu’nun yapımcıları, dizinin kadrosuna Defne Samyeli’den sonra Ertan Saban’ı da dahil etti. Başarılı oyuncu Ertan Saban, Kurtlar Vadisi Pusu’nun yeni sezon bölümlerinde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Diziye katılan bir diğer ünlü isim de Defne Samyeli oldu. Defne Samyeli dizinin yeni sezonunda inatçı ve mücadeleci bir karaktere sahip olan ajan Zeynep’i canlandıracak.

Ünlü sunucu-oyuncu, “Kurtlar Vadisi Pusu popülaritesi, etkisi ve istikrarıyla sadece Türkiye’de değil dünyanın pek çok ülkesinde fenomen olmuş bir marka. Kurtlar Vadisi pusu ekibini dizi ilk doğduğu gün tanımıştım. Dolayısıyla ilk günden yükselişine tanıklık ettiğim için ayrıca duygusal bağımın olduğu bir proje. Necati Şaşmaz’ın bana canlandırmam için önerdiği karakteri duyunca hiç düşünmeden ‘evet’ dedim. Zeynep, yıllardır oynamayı istediğim, çocukluğumdan beri hayal ettiğim bir karakter. Duygum, bilgim, birikimim ve emeğimle Kurtlar Vadisi Pusu’ya en verimli şekilde katkıda bulunmak için heyecanlıyım” diye konuşmuştu.
Hikaye ve Künye

Kurtlar Vadisi Pusu, ilk üç sezon boyunca küresel güçlerin iç temsilcileri üzerinde yoğunlaşmış ve Polat Alemdar ve ekibi bu iç düşmanlar ile mücadele etmiştir. Dizi, dördüncü sezondan itibaren küresel güçlerin ana aktörlerine yoğunlaşmış, dizide yabancı istihbarat servisleri, yabancı ajanlar yer almış ve bu kişilerle mücadele verilmiştir. Suriye meselesine de yer verilmiştir. Tema değişiklikleri gereği karakterlerin büyük bir kısmı yenilenmiştir. Sekizinci ve dokuzuncu sezonlarda ise küresel güçler ile bölgesel güçler arasındaki çatışmalar konu edinilmiş, dizi daha karamsar bir havaya girmiştir. Özellikle dizinin bel kemiğini oluşturan Alemdar ve ekibi, çeşitli misyonlar için dağılmışlar ve dizinin seyri değişmiştir.

Polat Alemdar, kendisine kurulan kirli komployu bozmaya kararlıdır. Bu uğurda tüm dostları ve kuşkusuz KGT ekibi yanındadır. Fakat bu kez, fedakarlıkları da büyük olacaktır.

Yönetmen: Doğan Ümit Karaca

Yapımcı: Pana Film

Senaryo: Pana Yazım Grubu

Oyuncular: Necati Şaşmaz (Polat Alemdar), Cahit Kayaoğlu (Cahit), Ali Buhara Mete (Akif), Erhan Ufak (Güllü), Defne Samyeli (Zeynep), Ertan Saban (Gölge), Gaye Gürsel (Safiye), Emin Olcay (Ömer Baba), Tuncer Salman (Sagir Hokka), Görkem Sevindik (Pusat), Levent Can (Fehmi), Yılmaz Meydaneri (Hakkı), İbrahim Gündoğan (Küçük Mete), Halil İbrahim Kalaycıoğlu (Zülfikar Ağa), Selahattin Bel (Raskoln), Murat Aydın (Baltazar), Burak Sevinç (Timur), Naşit Özcan (Brandon), Ertuğrul Şakar (Yasin), Vural Yayan (Hoca), Selahattin Töz (Sadık Britani), Özgür Teke (Ozi), Cansu Kanlıkaya (Doktor Gaye), Doğa Sakarya (Elif), Mauro Martino (Profesör Martin), Aziz Kibartaş (Algiz), Adnan Erdoğan (Hüsnü Yalınkılıç), Nevin Efe (Semra Aymar), Esra Şengünalp (Aynura), Bilgehan Birincioğlu (Talha), Alim Muzaffer (Uygur)

Tayfun Atay: Dizilerde ebeveyn masum, gençler hin!

Cumhuriyet yazarı Tayfun Atay, “Öyle Bir Geçer Zaman Ki” dizisiyle akıllara kazınan çocuk oyuncu Emir Berke’nin 4 yaşından 10 yaşına kadar ekranlarda olduğunu belirterek, çocuk oyuncuların erken “yaşlandığını” öne sürdü.

Tayfun Atay: TV dizileri büyüklerin küçük, küçüklerinse büyük kaçtığı bir manzara ortaya koyuyor

‘Dizilerde ebeveynler, daha “masum” kalırken, 18-22 yaş arası karakterler “hin” resmediliyor’

Tayfun Atay, TV dizilerinin yaz sezonu boyunca, “yetişkinleştirilmiş çocukluk” olarak tarif ettiği, ergenlik ve ergenlik öncesi yaş grubunu kendilerine hedef kitle olarak belirlediğini, bu dizilerin ortak özelliğinin “büyüklerin küçük, küçüklerinse büyük kaçtığı” bir manzara ortaya koyduğunu söyledi. Atay, “Güneş’in Kızları” dizisini işaret ederek, “Bu dizilerde ebeveyn kuşağı, gerek çekişme, gerek çatışma, gerekse entrika ölçeği açısından daha “masum” kalırken ön plândaki genç yahut “geçergen” (18-22 yaş arası) karakterler, daha şiddetli entrikalar çevirerek son derece “hin” resmediliyorlar” dedi.

“Emir Berke’nin kendisinin bile bir seyirci olarak şu an rol aldığı diziyi takip edip etmeyeceğinden emin değilim!” diyen Tayfun Atay’ın Cumhuriyet’te “Yumurcak’ kendi dizisini izliyor mudur?” adlı başlığıyla yayımlanan (17 Eylül 2015) yazısı şöyle:

Emir Berke Zincidi’nin “Yumurcak” macerası sürmekte. Bu bakımdan onun 5 yaşında “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde canlandırdığı “Küçük Osman” karakteriyle yerleşikleştiği söylenebilir. Sonra “Küçük Osman”ın “Küçük Ağa”ya dönüşümünü izledik. Zincidi bu ikinci dizisinde çok daha öne çıkmış bir rolle ve hikâyede artık merkezi pozisyon almış olarak karşımızdaydı. Şimdi, önceki iki dizisi gibi yine Kanal D’de ve denilebilir ki “Küçük Ağa”da kaldığı yerden dram-komedi dizisi “Bir Deniz Hikâyesi” ile aynı minval üzere yoluna devam ediyor.

İlk bölüme bakılınca anlaşılan o ki “Küçük Ağa”da olduğu gibi yine anne ve babası arasında kalacak bir çocuğumuz var. Bir sahil kasabasında mavi-tur kaptanlığı yapan babası Hakan’la (Emre Kızılırmak) mütevazı bir hayat sürdüren Deniz (E.B. Zincidi), kendisine öldüğü söylenmiş annesi Zeynep’in (Begüm Birgören) camı-kırık çerçeveli resmi ile avunmakta iken onu birden lüks bir yattan sahile inip çay bahçesine oturmuş halde karşısında bulur. Zeynep, ailesinin (babası ve kız kardeşi) çevirdiği dolaplarla bağlantılı olarak kendisini aldattığını düşündüğü kocasını terk etmiş olup çocuğunu da öldü zannetmektedir. Ama şimdi hikâyenin, annenin bir başka erkekle evli olduğu, babanın da bir başka kadınla evliliğe adım atmaya hazırlandığı aşamada, belli ki karşılıklı aşk üçgenlerini de içinde barındıracak şekilde küçük Deniz yörüngesinde akmaya başlayacağı anlaşılıyor.

Çocuk oyuncuların “yaşlanması” erken oluyor

Emir Berke bakalım böyle daha kaç dizi yapacak?.. Selefi İlker İnanoğlu beyazperdede 4 yaşından 10 yaşına kadar yedi “Yumurcak” filminde rol almıştı. Emir Berke de aynen 4 yaşında (“Bu Kalp Seni Unutur mu” ile) başladığı oyunculuk hayatında şimdi 10 yaşında. Maalesef çocuk oyuncuların “yaşlanması” erken oluyor. Hele baş döndürücü bir tekno- ekonomik hızla akıp giden günümüz dünyasında bu daha da çabuk gerçekleşen bir durum.

Hemen belirtmek gerekir ki oyunculuğun sonu demek değil bu. İlker İnanoğlu’nu ergenliğin eşiğinde bıraktığımız noktadan sonra yetişkinliğinin sonbaharında tekrar oyuncu olarak karşımızda bulduk mesela. Emir Berke için böyle bile olmayabilir; giderek tecrübeli bir oyuncu olarak hiç ara vermeksizin kariyerini sürdürebilir o…

ROL ALDIĞI DİZİYİ TAKİP EDİYOR MUDUR?

Ancak üzerinde durmak istediğim bir başka nokta var: Ben, Emir Berke’nin kendisinin bile bir seyirci olarak şu an rol aldığı diziyi takip edip etmeyeceğinden emin değilim!..

Yaz sezonundan beri üzerinde durmaktayız; artık tam anlamıyla ergenlik (12-19) ve ergenlik-öncesi (5-11) yaş gruplarını hedef kitle yapmış olan dizilerimiz, bize ergenlik- yetişkinlik eşiğinde insan ilişkileri ve hikâyeleri sunmada yarış içindeler. Bu dizilerin bir çarpıcı özelliği, (görece olmak kaydıyla) “büyüklerin küçük, küçüklerinse büyük kaçtığı” bir manzarayı önümüze çıkarmaları… Daha doğru bir deyişle bu dizilerde ebeveyn kuşağı, gerek çekişme, gerek çatışma, gerekse entrika ölçeği açısından daha “masum” kalırken ön plândaki genç yahut “geçergen” (18-22 yaş arası) karakterler, daha şiddetli entrikalar çevirerek son derece “hin” resmediliyorlar. (En karakteristik örnek olarak “Güneş’in Kızları”nı zikredebiliriz.)

MASUMİYETİN SONU

Bu “resim” elbette abartılı ve “fantastik” olmakla birlikte alıcı buluyor; çünkü hayatın içinde bir karşılığı hiç yok değil. Çünkü kitle kültürü, çocukların yetişkin dünyasına “tüketici” konumunda intikal ve intibakını çabuklaştırdığı ölçüde “masumiyetin sonu”na da her yeni kuşakta öncekilerden erken ve daha “derinden” varılıyor.

YETİŞKİNLEŞTİRİLMİŞ ÇOCUKLUK

“Yetişkinleştirilmiş çocukluk”, tele-dijital bir fırtına halinde hayatımızı etkileyen kitle kültürünün en önemli ürünlerinden biri. Böyle bir hayatın içinde, ebeveyn ilişkilerinin ergen ilişkilerine nazaran daha masum ve naif kaldığı tematik içerikler seyir açısından mutlaka ki karşılık buluyor ve bulacaktır.

Bu yüzden 1960-70’lerin o masum ve naif “Yumurcak” melodramlarını çağrıştıran bir başlangıç yapan “Bir Deniz Hikâyesi”, böyle bir zamanda onun 10 yaşındaki başrol oyuncusuna bile hitap ediyor mudur, bilemiyorum!..

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*