Ofiste Nasıl Formda Kalınır? Ofis Diyet Tarifleri!

Ofiste Nasıl Formda Kalınır? Ofis Diyet Tarifleri!1

Ofis çalışanları için kilo verme yöntemleri nelerdir? Ofiste beslenme düzeni nasıl olmalıdır? Ofiste diyet yapılır mı? Detayları ile birlikte ajanshaber.com da soruların cevabını bulabilirsiniz.

Ofis çalışanları için diyet yapmak ve kilo vermek sıkıntılı bir süreçtir. Özellikle ofis ortamında gelişen dengesiz beslenme alışkanlıkları, hareketsizlik, aşırı kahve ve çay tüketimi bu süreci daha da zor hale getiriyor. Gün içerisinde sürekli oturur vaziyette çalışan beyaz yakalılar,bel ağrısı ve boyun ağrısı gibi fiziksel sıkıntılar da yaşamakta. “Peki, hem ofiste çalışıp hem de kilomuzu kontrol etmenin bir yolu yok mu?” diyenlerin belli başlı kurallara dikkat etmesi yeterli.

OFİSTE FORMDA KALMAK İÇİN TAVSİYELER

1) Sabah kahvaltısı hiçbir koşulda atlanmamalı: Bilindiği gibi sabah kahvaltısı günün en önemli öğünü. Bu sebeple hiçbir koşulda atlanmamalı ve mümkünse evde yapılmalı. Hazır gıdalardan olabildiğince uzak kalmak ofiste form tutmanın en önemli kurallarından. Evde yapacağınız kahvaltıda domates, yumurta, zeytin, bal gibi hem sağlıklı hem de gün boyunca size enerji verip, tok tutacak besinlerin tercih edilmesi gerekiyor.
2) Öğle yemeği için salata ya da çorba gibi hafif ve sağlıklı seçimler yapılmalı: Mümkünse öğle yemeği ya da gün içerisinde açlığı yatıştırabilcek yiyecekler de evden getirilmeli.
3) Tek seferde çok fazla yemek yememek için ara öğünler asla atlanmamalı: Yemek yerken acele etmemek ve mümkün olduğunca çok çiğnemek, tokluk hissinin daha uzun sürmesine yardımcı olacaktır. Atıştırmalık olarak taze sebze ağırlıklı sandviçleri ya da meyveleri tercih edebilirsiniz.
4) Ofiste olunsa bile egzersiz ihmal edilmemeli: Uzun süre aynı pozisyonda oturmak omurga ve eklemler için oldukça zararlı. Bu sebeple gün içerisinde oturduğunuz yerde omuzlarınızı, başınızı ve boynunuzu hareket ettirebilirsiniz. Yaklaşık birer saat ara ile ayağa kalkarak kan dolaşımınızın düzene girmesini sağlayabilirsiniz. Mümkünse gün içerisinde esneme hareketleri yaparak omurganızı rahatlatabilirsiniz. Eğer çalıştığınız yer ile eviniz çok uzak değilse yürümeyi ya da bisiklete binmeyi tercih edebilirsiniz.
5) Kahve ve çay tüketiminde şeker kullanılmamalı: Mesai saatleri boyunca sıkça tüketilen bu tip sıcak içecekleri mümkün olduğunca şeker ilavesi olmadan tüketmelisiniz. Kahvenizi yumuşatmak için süt tozu yerine gerçek süt kullanmak diyet yaparken size çok daha yardımcı olacaktır. Kahve ve çay yerine, yeşil çay gibi metabolizma hızlandırıcı içecekleri tercih edebilirsiniz.

 

Kaynak: Ajans Haber

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*