Kanser Hastalarına Amazonlarda yetişen Guanabana Meyvesi Umut Oldu

Kanser Hastalarına Amazonlarda yetişen  Guanabana Meyvesi Umut Oldu1

Amazonlarda yetişen meyve, kanser hastalarına umut oldu.

Amazon ormanlarında yetişen ‘Guanabana’ adlı bir meyve, kansere çare arayanlar için umut oldu. Alternatif tıp biliminin de ilgi alanına giren tropikal meyvenin kemoterapi tedavisinde kullanılan ilaçlardan daha etkili olduğu iddia ediliyor.

2

Anavatanı Brezilya olan guanabana, Güney Amerika’nın bazı bölgeleri ve Asya’nın güneydoğusunda yer alan yağmur ormanları içinde yetişiyor.Bilimsel adı ‘Annona Muricata’ olan guanabana, ayrıca ‘graviola’, ‘soursop’ ve ‘cherimoya’ gibi isimlerle de zikrediliyor.

3

Guanabananın kanseri tamamen yok ettiğine dair henüz bilimsel bir araştırma yok.«12345678910» Ancak göğüs ve karaciğer üzerinde kemoterapiye direnen bazı kanser hücrelerinin yok edilmesinde etkili olduğunu gösteren bazı vakalar mevcut.

4

Tıp camiasının ilgisini çeken ve hakkında birkaç makale yazılan meyvenin, kanser hücrelerinin büyümesini geciktirdiği ve kemoterapi tedavisinde kullanılan ilaçlara nazaran çok daha yüksek performans sağladığı iddia ediliyor.

5

Kemoterapi tedavisinin etkilerini azalttığı söylenen meyvenin çekirdek ve yapraklarının ise bağışıklık sistemini güçlendirerek kilo ve saç kaybını önlediği de iddialar arasında.

 

Henüz insanlar üzerinde kapsamlı bir teste tabi tutulmadığı ve bilimsel bulgularla desteklenmediği için bu konuda kesin bir yargıya varmak güç.

7

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*