TÜRGEV’e Atılan İftira Asılsız Çıktı!

TÜRGEV’e Atılan İftira Asılsız Çıktı!1

Paralel Yapı’nın gazetelerinde Millet’in TÜRGEV’e attığı iftira tekziple yalanlandı. “Vali’nin oğluna kıyak memurluk!” başlığıyla verilen haberde bahsi geçen Kütahya Valisi’nin TÜRGEV’e arsa tahsis ettiği iddia edilmişti. TÜRGEV yayınladığı cevap ve düzeltme metninde Millet’in iftirasını ortaya çıkardı.

İŞTE TÜRGEV’İN MİLLET GAZETESİ’NDE YAYINLANAN “CEVAP VE DÜZELTME” METNİ
Gazetenizin 04.08.2015 tarihli nüshasında “Vali’nin oğluna kıyak memurluk!” başlığı ile yayınlanan haber, müvekkilimle ilgili gerçek dışı, haksız, hukuka ve gazetecilik meslek ilkelerine aykırı bilgiler ve yorumlar içermektedir.
Haberde, Vali Şerif Yılmaz’ın daha önceden Türgev’e Kütahya’da arsa kapattığının ortaya çıktığı ileri sürülmüştür.
Ancak söz konusu haber tamamen gerçek dışı ve dayanaksız olup uydurma bir haberdir. Zira, haberde iddia edildiğinin aksine vali Şerif Yılmaz tarafından müvekkil vakfa Kütahya’da herhangi bir arsa ve benzeri taşınmaz verilmemiştir.
Müvekkilin hiçbir bağlantısı olmayan bir konu ile ilgili somut hiçbir dayanak gösterilmeksizin gerçeğe aykırı bir şekilde haber konusu yapılması ve gerçek dışı bu bilgilerin kamuoyuna kesin bir bilgiymiş gibi üstelik “vali Şerif Yılmaz’ın Türgev’e arsa kapattığı” şeklinde gerçek dışı bir ifadeyle duyurulması tamamen kasıtlı ve art niyetli bir davranış olup tekzibe konu gerçek dışı bu haberi gazetecilik gereği kaleme alınmış bir haber olarak değerlendirmek mümkün değildir.
Unutulmamalıdır ki gazeteci faraziyelerle, delile ve belgeye dayanmaksızın, tahmin üzerine kişileri ve kuruluşları karalayamaz, daha da önemlisi gerçekliği ispatlanmamış iddialara dayanarak bir kimseyi ya da kuruluşu zan altında bırakamaz. Gazeteci yayınladığı haberin doğruluğunu ciddiyetle ve özenle araştırmakla yükümlüdür.
Söz konusu haber müvekkilin yetkilisi olduğu vakfı toplum nezdinde kötülemek, küçük düşürmek için hazırlanmış sistemli algı operasyonunun bir parçasıdır. Müvekkilimin itibarını zedeleyen haber, gerçeğe aykırı ve kamuoyunu yanlış yönlendirme maksatlı olarak kaleme alınmıştır, gerçekler araştırılmadan sadece kamuoyunda olumsuz algı oluşturma amacı gütmektedir. Haberde yer alan iddialar gerçek dışı olup bu yanlışın düzeltilmesi gereği doğmuştur.
Kamuoyuna duyurulur.
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı
(TÜRGEV) Vekili
Av. Selma YILDIZ
Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*