Geriye hikâyeleri kaldı

Geriye hikâyeleri kaldı1

Kimi sendika çalışanıydı kimi inşaat işçisi… Aralarında dokuz yaşında çocuk da vardı üç çocuk babası da… Ankara’daki kanlı saldırının kurbanlarından 91’inin cenazeleri, dün ailelerine teslim edildi. Onlardan geriye ise öyküleri ve fotoğrafları kaldı

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelip barış mitingi için Ankara’da buluşan vatandaşları hedef seçen terör saldırısında yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlanıyor. 97 terör kurbanından 91’inin cenazesi dün ailelerine teslim edilirken, cenazelerden bir kısmı gözyaşları arasında toprağa verildi. Kurbanlardan geriye ise hikâyeleri ve miting öncesi sosyal medyada yaptıkları ‘barış’ içerikli paylaşımlar kaldı. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada ise biri Filistinli 92 kurbanın kimlerinin tespit edildiği, olayın soruşturulması için 2 mülkiye 2 de polis başmüfettişinin görevlendirildiği ve dün itibariyle de 65’i yoğun bakımda olmak üzere 160 kişinin tedavisinin devam ettiği açıklandı.

SON SELFİE…
Saldırıda ölen BTS üyeleri Yılmaz Elmascan, Nevzat Sayan, Bilgen Parlak ve Rıdvan Akgül’den geriye, Adana’dan otobüsle yola çıkarken birlikte son kez çektirdikleri selfie fotoğrafı kaldı. Evli ve 2 çocuk babası makinist Parlak’ın olay günü izinli olduğu ve eşine “Hem arkadaşları görürüm, hem de mitinge katılırım”‘ diyerek evden çıktığı öğrenildi. Parlak’ın cenazesi Adıyaman’da, Akgül ise Siirt’te toprağa verildi.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*