İktidardan inersek beyaz Toroslar dolaşır

İktidardan inersek beyaz Toroslar dolaşır1

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van’da vatandaşlara, çözüm sürecinin de terörle mücadelenin de yarım kalmayacağını ifade ederek, “Sizleri eline sila

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Van’da vatandaşlara, çözüm sürecinin de terörle mücadelenin de yarım kalmayacağını ifade ederek, “Sizleri eline silah alan sokak çapulcularına teslim etmeyeceğiz. Canına, namusunuza kast edenlere karşı sizi yalnız bırakmayacağız. Canımıza dahi mal olsa bu kutlu yoldan vazgeçmek söz konusu değildir” dedi.
Davutoğlu, dün partisinin Van mitinginde konuştu. Son 1 yılda 6. kez Van’a gelen Davutoğlu’nun mitingine katılım beklenenin altında kalırken, miting meydanı dışındaki vatandaşlar sık sık alana davet edildi. Van’da Kürtçe, Türkçe ve Arapça şarkı ve pankartlarla karşılandı. Miting öncesi Van’da olağanüstü güvenlik önlemleri alınırken, miting alanındaki çöp konteynerleri de toplandı. Davutoğlu Van mitinginde 1.5 saate yakın kürsüde kaldı.
“Her Van’a gelişimde ayrı muhabbet görüyorum, ben de Vanlıyım, hem de şanlıyım” diyerek sözlerine başlayan Davutoğlu, “Türkiye adım adım yeni bir geleceğe doğru yürüyor. Vanlılar zalime, teröre baş eğmeyin” dedi.
Ak Parti zayıflarsa
Bir gün ya da bir saniye dahi herhangi bir vatandaşı Türk veya Kürt diye ayırmayacaklarını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:
“Ayırırsak, makamlar da, nefes aldığımız bu ten de bize haram olsun. Cahiliye adetlerini ayağımızın altına aldık, öyle yola çıktık. Sizleri eline silah alan sokak çapulcularına teslim etmeyeceğiz. Sizleri kimsesiz bırakmayacağız. Canına, namusunuza kast edenlere karşı sizi yalnız bırakmayacağız. Bırakın makamımıza, koltuğumuza canımıza dahi mal olsa bu kutlu yoldan vazgeçmek söz konusu değildir. Şer odakları da bu kararlılığımızdan çekiniyorlar. Biliyorlar Ak Parti zayıfladığında terör odakları güçlenecek. Ak Parti iktidardan inerse; ya terör çeteleri ya da beyaz Toroslar buralarda dolaşacak. Ne terör çetelerine ne de faili meçhullere bir daha ülkeyi bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin 80’ler 90’lara döndüremeyecekler. Başarılı olamayacaklar. Dimdik ayaktayız. Huzur ve demokrasi operasyonu başlamak zorunda bırakıldığımızda iki polis enselerinden vurulduğunda tek bir vatandaşımızın dahi canına malına, onuruna zarar vermeyeceksiniz dedim. Onlar ayırmıyorlar; sivili de polisi de şehit ediyorlar.”
‘Bomba değil bilim adamı’
Gençlere yönelik vaatlerini anlatan Davutoğlu, “Gençleri; dağda öldürmeye değil, doktor, öğretmen olarak, benim gibi profesör olarak hükümetlerde, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Canlı bombalar, intihar bombacıları, teröristler değil Türkiye’ye ışık tutacak bilim adamları yetişecek. Nobel ödülünü Mardin’den yetişen bilim adamı aldı” dedi. Terörle mücadele ederken bir taraftan da, “kardeşlik” diye haykırdıklarını ifade eden Davutoğlu, “Terörle kararlı şekilde mücadele ediyoruz. Esnaf kepengini kapatmasın diye huzur ve demokrasi operasyonunu başlattık. Van meydanından söz veriyorum; Doğulu, Güneydoğulu kardeşlerimin rızkına göz koyanlarla, hayatına kastedenlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ne çözüm süreci ne terörle mücadele süreci yarım kalacak. Başladığımızı bitireceğiz” diye konuştu.
‘Teröre karşı sesinizi yükseltin’
Davutoğlu, STK temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda da, “Gençleri teröre yönlendirmek istiyorlar. Ayağa kalkma vaktidir. İlim adamları, aşiretler, aileler ayağa kalkacak. Siz de sesinizi yükseltin” dedi. Ak Parti’nin Van mitinginin ardından Ak Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat ile birlikte 4 Hakkari il yöneticisi Van’da bir grup tarafından saldırıya uğradı. 5 yönetici hastaneye kaldırılırken, Davutoğlu da programlarının ardından il yöneticilerini hastanede ziyaret etti.
Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*