Davutoğlu sessiz devrim icin düğmeye basıyor

Davutoğlu sessiz devrim icin düğmeye basıyor071120150117460010293_2

 

Seçimlerde partisini yeniden tek başına iktidara taşıyan Başbakan Ahmet Davutoğlu, 64’üncü Hükümet’in kurulmasıyla birlikte “sessiz devrimler” için düğmeye basacak. Dört yıllık süreçte, 2023 hedeflerinin hayata geçirilmesi için reformlara hız verecek olan Davutoğlu, bir Başbakan Yardımcısı koordinesinde “Reform Görev Gücü” oluşturacak. Yeni Anayasa’dan Siyasi Partiler Kanunu’nda yapılacak değişikliklere, AB için atılacak adımlardan yükseköğretim reformuna kadar köklü değişiklikler için düğmeye basılacak. Muhalefet, sivil toplum kuruluşları ve milletle birlikte yürütülecek adımlar, Türkiye’yi cumhuriyetin 100’üncü yıldönümünde kalkınmış ülkeler sınıfına taşımayı hedefliyor.

Hızla hayata geçirilecek

Eğitimden yargıya, güvenlikten yatırımlara kadar yeni reformları hızla hayata geçirmeyi planlayan Davutoğlu, yeni kabinenin oluşumuyla birlikte “Reform Görev Gücü” için de bir Başbakan Yardımcısı görevlendirecek.
tecrübeli isimlere sorumluluk

Yapılacak reformlar kapsamında çıkarılacak düzenlemeler, ilgili bakan ve bürokratlarla kapsamlı olarak değerlendirilecek ve takvim oluşturulacak. Yapılacak reformların daha verimli olması için kamu yönetiminde gerekli düzenlemelerin yapılması öngörülüyor. Bazı bakanlıklar da bu kapsamda ayrılacak ve tecrübeli isimlere emanet edilecek. “İnsani kalkınma”nın da hedeflendiği çalışmalar, Türkiye’nin 2023 hedeflerine daha hızlı ilerlemesini sağlayacak.

Öncelik yeni anayasada 

Yeni hükümetin işbaşı yapmasıyla birlikte, yeni anayasa atılacak ilk adımlardan biri olacak. Bu kapsamda, muhalefete çağrı yapılması, sivil toplum örgütleri ve milletle birlikte gerekli çalışmanın yürütülmesi hedefleniyor. Yeni Anayasa ile Başkanlık önerisi de gündemde olacak. Muhalefet partilerinin, bu konularda nasıl bir tavır takınacakları merak konusu.

Reform Görev Gücü neler yapacak? 

İlk hedef yeni Anayasa. Tüm partilere ve STK’lara çağrı yapılacak

Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi yolunda TCK- CMK’da “özgürlük-güvenlik” dengesi kurulacak

Siyasi Partiler Kanunu değişecek, siyasi partilerdeki yapı daha demokratik olacak

Yeni Yargı Reform Stratejisi etkin şekilde hayata geçecek, İstinaf uygulamaya girecek

Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Sistemindeki reformla, iş ve işlemler hızlı ve şeffaf olacak Yükseköğretim reformu hayata geçecek, “Yükseköğretim Çerçeve Yasası” yolda.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*