pcdepo.com’dan online alışveriş yapanlara laptop değil sms geldi!

pcdepo.com’dan online alışveriş yapanlara laptop değil sms geldi!1

İnternet üzerinden sipariş yolu ile dizüstü bilgisayar satın alan binlerce kişi mağdur oldu. Kur farkı nedeniyle siparişler teslim edilmedi, şirket merkezi ve deposu kapatıldı.

Norma Bilgisayar Dış Ticaret Şti. (pcdepo.com) yaptığı açıklamada “Aradaki kur farkını öderseniz siparişinizi 90 gün içinde göndeririz” dedi. Şirket sahibine telefonla da ulaşılamıyor. Yaklaşık 13 yıldır faaliyet gösteren pcdepo.com adlı e-ticaret sitesi, indirimli dizüstü bilgisayar satın alan tüketicileri mağdur etti. 2 bin TL ila 4 bin TL arasında değişen fiyatlarda ödeme yapan teknoloji meraklısı birçok kişi şirketten bilgisayarlarını alamadığı gibi hiç kimseye de ulaşamadı. Yapılan ödemelerin iadesi için çeşitli girişimlerde bulunan mağdurlar Tüketici Hakem Heyetlerine başvurmayı planlıyor.

pcdepo.com geçtiğimiz cuma günü internet sitesi üzerinden bir açıklama yaptı. Şubat-Eylül ayları arasında kurların aniden yükseldiği, sipariş verenlerin bu kur farkını ödemesi halinde 90 gün içinde sipariş ettikleri bilgisayarı göndereceklerini duyuruldu.

Hukukçular internet üzerinden alınan ürünlerin 30 gün içinde müşteriye teslim edilmesi gerektiğini hatırlatarak bu durumda olan mağdurların, şirkete karşı alacak davası açmalarının sonuç vermeyeceğini söylüyor. Şirket yetkilileri ve sorumlular hakkında en yakın karakola ya da cumhuriyet savcılığına şikayette bulunmaları gerektiğini söyleyen avukatlar şirket sahipleri hakkında “nitelikli dolandırıcılık” suçundan dava açılırsa mağdurların zararını gidermediği müddetçe hapis yatacaklarını ifade ediyorlar. Binlerce mağdurun söz konusu olduğu davanın açılması halinde faillerin miktar itibari ile tarihi bir hapis cezasına çarptırılması da mümkün.

 

1

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*