Çay şekeri önemlidir peki ya çay fiyatları?

Çay fiyatları da çay şekeri fiyatları gibi tamamen üretildiği ürün miktarının yüksek olup olmadığı ile alakalı bir durumdur.

cay fiyatlari cay sekeri

Şeker veya çay şekeri formülüze edilerek bakıldığından sakkaroz adı verilen ve C12H22O11 formülü ile gösterilen ve 1 Glukoz ve 1 Fruktoz molekülünün bir arya gelmesiyle oluşmuş bir maddedir. Çay şekeri, şeker besin değeri çok yüksek bir maddedir. Şeker ana maddesi olan sakkaroz yalnızca bitkilerden elde edilebilen bir maddedir. Şeker üretiminde ülkemizde şeker pancarı, şeker kamışı bitkileri kullanılırken ABD’ de yüksek fruktoz barındıran mısır şurupları kullanılmaktadır. Çay şekeri hakkında bukadar teknik detaydan sonra bizi asıl ilgilendiren kısmına yani şeker fiyatları neden artar? Çay Şeker fiyatlarının bu denli artması normal midir? Sorularını irdeleyelim. Çay şekeri ana maddesinin sakkaroz olduğunu söylemiştik sakkaroz ise ülkemizde şeker pancarından üretilmektedirç. İşte şeker pancarı üretimindeki bir rekolte düşüklüğü çay şekeri fiyatlarının yukarı yönde harekete geçmesine neden oluyor. Yani ülkemizde kaliteli şeker pancarı üretimi ne kadar yükselirse çay şekeri fiyatları o kadar aşağı inecektir.

Gelelim diğer önemli konumuz çay fiyatlarına çay fiyatları da çay şekeri fiyatları gibi tamamen üretildiği ürün miktarının yüksek olup olmadığı ile alakalı bir durumdur. Çay üretimi ülkemizde doğu karadeniz bölgemizin haricinde başka bir yerde yapılmamaktadır. Dolayısı ile çay fiyatları ve çay şekeri fiyatlarını kıyasladığımızda çay fiyatları üzerindeki baskı çok daha negatif durumunda kalıyor çünkü çay üretimi ülkemizde hiçbir zaman yeterli seviyeye ulaşamayacaktır yetersiz üretim alanları dolayısı ile. Çay fiyatları bu denli hassas bir konu olunca insan sağlığını hiçe sayan gözü dönmüş paradan başka birşey görmeyen inasanlar çay üzerinde türlü türlü oyunlar oynamaktadırlar. Bu kaçak çay ticaretinin de çay fiyatları üzerinde hatrı sayılır bir etkisi vardır ancak bu konu başka bir yazının konusudur. Çay fiyatları, şeker fiyatları ve diğer kahve malzemelerinizi bol alternatif ürünler ver fiyat çeşitliliği ile bulabileceğiniz www.toptancay.com sitesi gerek kredi kartlı ödeme yapabiliyor olmanız gerekse kapıda ödeme seçenekleri ve gerçekten uygun fiyatlı çay uygun fiyatlı şeker olmak üzere diğer ürünlerindeki ugun fiyatları ile de çay ve şeker tedariğinde tavsiye ettiğimiz bir platform.

www.toptancay.com

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*