Türkiye’yi kanabulayan araba meğer heryeri dolaşmış!

Türkiye’yi kanabulayan araba meğer heryeri dolaşmış!

1

İzmir’de kiralanmış, İstanbul’a götürülmüş, Diyarbakır’da satılmış… Araç toplamda 2832 km yol yapmış bu yolculukta hiç güvenlik noktasına takılmamış.
Ankara’da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıda kullanılan spor otomobil sahte ehliyetle İzmir’de kiralanmış, İstanbul’da plakası değiştirilip satılmış. Araç daha sonra Diyarbakır’a yol almış…

2
Foto: Depophotos – Ankara’daki hain saldırıda 28 kişi şehit oldu

Başkent Ankara’nın en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, önceki gün saat 18.30’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü araç infilak ettirildi. 28 kişinin yaşamını yitirdiği ve 61 kişinin yaralandığı, askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırıda kullanılan spor otomobilin, yaklaşık iki ay önce İzmir’deki bir oto kiralama şirketinden, çalıntı ehliyetle kiralandığı ortaya çıktı. Belirlenen tarihte araba teslim edilmeyince şirket, polise çalıntı ihbarında bulundu.

SAHTE PLAKA TAKILAN ARAÇ İNTERNETTEN SATILDI

Araştırmalarda, kiralandıktan sonra İstanbul’a götürüldüğü ve sahte plaka takıldığı ortaya çıkan araba bulunamadı. İstanbul’daki bir otomobil hırsızlığı çetesi tarafından, internetten Diyarbakır’da bir kişiye satıldığı ve bir süre sonra da şubat başında Ankara’ya götürüldüğü öğrenildi.

Üstündeki “34” kodlu plaka İstanbul’daki başka bir arabadan kopyalanan otomobil için 10 gün önce çalınma ihbarı yapıldığı belirlendi. Saldırıyı yapan Salih Necar’ın, saldırıdan bir gün önce Diyarbakır’da bomba düzeneği hazırlanan araçla İstanbul’a gidip daha sonra Ankara’ya geldiği, Eskişehir Yolu üzerindeki bir benzinciden 40 TL’lik benzin aldığı saptandı.

2832 KİLOMETRE YOL YAPTI!

Bomba yüklü araç, istihbarat zafiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Çünkü, İzmir’de kiralanan araç ilk önce İstanbul’a götürüldü ve tam 484 kilometre yol yaptı. İstanbul’dan Diyarbakır’a 1448 kilometre daha gitti. Bu sırada spor arabayla ilgili çalıntı ihbarı yapıldı ancak… 28 canımızın hayatını kaybetmesine neden olan araç, Diyarbakır’dan Ankara’ya getirildi. 900 kilometrelik yolculukta güvenlik noktasına takılmadı. Toplamda 2832 kilometre yol yapan ölüm aracı, istihbarat konusunda nasıl yetersiz kalındığınının kanıtı oldu.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*