Nasrallah’tan Türkiye’ye alçakca suçlama!

Nasrallah’tan Türkiye’ye alçakca suçlama!

1

Hizbullah lideri Nasrallah, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı Suriye barış görüşmelerini engellemekle suçladı.

Lübnan merkezli Al Mayedeen kanalına konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, “Siyasi çözüme dair herhangi bir adım, ilk olarak Suudi Arabistan, ardından Türkiye tarafından engelleniyor” dedi.

Nasrallah, Türkiye’nin Suriye savaşındaki kaybının Suudi Arabistan’ınkinden daha fazla olduğunu iddia etti. Hizbullah güçleri, Suriye’de Beşar Esad’ın yanında savaşıyor.

2

Geçen hafta örgütün Suriye’deki güçlerini çektiği iddia edilmişti. Ancak örgüt RIA Novosti’ye bir açıklama yaparak muhaliflerle savaşmaya devam ettiklerini duyurmuştu.

SEYİD HASAN NASRALLLAH KİMDİR?

Nasrallah, 31 Ağustos 1960’ta başkent Beyrut’un kuzeydoğusundaki Burç Hamud’da doğdu. 1975 yılında Lübnan İç Savaşı sırasında ailesinin memleketi olanGüney Lübnan’daki El Bazuriye köyüne kaçtı. Orada Şiî Amal Hareketi’ne katıldı. Irak’ta Şiî eğitimi gördü. Daha sonra Lübnan’a dönerek Amal Hareketi’nin lideri Abbas El-Musavi’nin kurduğu okulda öğrenim gördü. 1982 yılında İsrail’in Lübnan’ı işgal etmesinden sonra Hizbullah örgütüne katıldı ve hayatını İsrail’i Lübnan’dan atma amacına adadı. 1992 yılında Abbas El-Musavi’nin İsrail tarafından öldürülmesinden sonra Hizbullah’ın genel sekreteri seçildi. 14 Temmuz 2006 tarihinde 2006 İsrail-Lübnan Krizi sırasında Hasan Nasrallah’ın birkaç saat önce ziyaret ettiği büro İsrail’in attığı bombalarla imha edildi. Ancak Hasan Nasrallah sağ olarak kurtulmayı başardı.

 

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*