Yaz saati uygulaması kapsamında saatler bu gece ileri alınacak

Yaz saati uygulaması kapsamında saatler bu gece ileri alınacak

Yaz saati uygulaması kapsamında saatler bu gece 03.00’te 1 saat ileri alınacak.

Yetkililer, kış saatinin sona ermesi ve saatlerin ileri alınmasından önce akıllı telefon sahiplerine otomatik ayarı seçmeleri tavsiyesinde bulundu.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, akıllı telefon kullanıcılarının bu tarihi beklemeden telefonlardan “otomatik tarih ve saat dilimini” aktif etmelerinde fayda olduğunu söyledi.

KIŞ SAATİ İÇİN MANUEL YAPMIŞTIK

Geçen yıl yaz saati uygulamasının 26 Ekim’de sona erdiğini anlatan Ekşi, seçim nedeniyle saatlerin geri alınma tarihinin 2 hafta sonraya yani 8 Kasım 2015’e ertelendiğini hatırlattı. Bu zorunlu uygulama sebebiyle mobil cihazların tarih ve saatlerinde uyumsuzluk yaşandığını belirten Ekşi, “Bunun üzerine birçok kullanıcı cep telefonlarının saat ve tarih menüsünde, otomatik tarih ve saat dilimi seçeneğini iptal ederek manuel düzenleme ile saatlerini ayarlamışlardı. 27 Mart’ta ise yaz saatine geçiş için saatler 1 saat ileri alınacak. Kullanıcıların, telefonlarından saat ve tarih menüsünde, otomatik tarih ve saat dilimini tekrar aktif hale getirmelerinde fayda var” diye konuştu.

 

Kaynak: AA

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*