Bilinçaltına Giden 5 Yol

  1. Bilinçaltına Giden 5 Yolbilinçaltı

  2. İşitsel Mesajlar: Dijital ses dosyaları ile sade­ce türkü ve şarkılara değil ilahi, şiir ya da bir fon müziğinin arkasına gömülerek işitsel mesajlar bilinçaltına gönderilebiliyor. Hatta bir radyo programında Kur’an-ı Kerim din­lerken, arkasına gömülen sesten bilinçaltmızı etkileyecek çok farklı telkinler alıyor olabi­lirsiniz. Döneminin haberleri tarandığında Amerika’nın Irak’ı işgal ederken bir yıldan fazla bir süre ile bu yöntemi kullandığını an­latan haberlere rastlanabilir.
  3. Kareler؛ Gözle algılanamayacak kadar kısa süreyle ve sık patlayan flaşlar şek­linde görüntü dosyalarına yüklenen 25. Kareler,televizyonda izlenilen görüntü dos­yalarına marka yerleştirme ya da sanal rek­lam uygulamaları yine bilinçaltı mesajlarımn en sık kullanılan türlerindendir. Hatta sadece reklam ve tamtım amaçlı değil doğrudan an­laşılamayan çok daha iğrenç görüntü, imge ve ideolojik niyetlerle yerleştirilmiş 25. kare­ler, bilinçaltına ulaştırılmaktadır. Yani eviniz­de ailecek çok masum gibi görünen bir dizi ya da film izlerken 25. kare yöntemi ile bilin- çaltımzı o yönetmenin ideolojisine teslim et­miş olabilirsiniz! Hatta insanlık ahlakını bile zorlayan görüntüler sizin ve çocuklarınızın bilinçaltına yükleniyor olabilir.
3
  1.  Görüntü Materyalleri: Üzerinde çalışma yapı­lan reklam afişleri, logoları ve benzeri nitelik­teki görüntü malzemelerinin içine saklanmış şekil, kelime ve rakamlarda çok rahatlıkla bi­linçaltı mesajlar yerleştirilmektedir.
  2. Bilgisayar Oyunları: Sanal ortamdaki çizgi animasyonlarla oluşturulan bilgisayar ve internet oyunları yine bilinçaltına ulaşmak için biçilmiş bir kaftan gibidir. Oyundaki figürler, animasyonlar, arka fonda gizlenen sesler, ideolojik bir niyet ve bağımlılık yap­ması için tasarlanmış her türlü çalışma bilgi­sayar oyunlarında kullanılmaktadır.
  3. Bugüne kadarki araştırmalarım ve bulgularımı sîzlerle paylaştığımda tüyle­rinizi ürpertecek, sizi sarsacak ve bilinçli bir duruş ile çok daha dikkatli olmanız gerektiğini göreceksiniz. Önümüzdeki ay itibari ile burada bahsettiğim her bir maddeyi daha geniş bir dosya çalışması ile okuyucularımızla paylaşacağımı da şimdiden duyurmak isterim. Çizgi Filmler: Çocuklarımız için eğitici ve öğ­retici diye izlettiğimiz çizgi ve animasyon filmler ise bu işin en tehlikeli yanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Çocuklarımızın ter­temiz bilinçlerinde çizgilerle işlenen her tür­lü tema, onların saf ve mâsum zihinlerinde onarılmaz izler bırakmaktadır.
  4. Bilinçaltı mesajlar bir davranış değişikliğine neden oluyor mu?
  5. Muhatap olunan yer bilinçaltı oldu­ğunda, davranış değişikliğinin olma­ması mümkün değildir. Bilinçaltının ne olduğu ve ne derece güçlü olduğunu öğrendiğimizde, onun insan bünyesinde yapabileceği tahribatı çok daha net bir şekilde görebileceğiz. Etkili olmasındaki en büyük neden de bilinçaltının insanın en savunmasız yanı oluşudur.
Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*