Esad: “Halk isterse seçime hazırım!”

Esad: “Halk isterse seçime hazırım!”

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, erken seçime hazır olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, erken seçime hazır olduğunu söyledi. Reuters’ın RIA kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Esad, Suriye halkının istemesi halinde erken seçim olabileceğini kaydetti. Esad parlamento aracılığı ile başkan seçimi yapmaktansa ülke genelinde başkanlık seçimi yapılmasının daha iyi olacağını söyledi.

SÜRGÜN İDDİALARI YALANLANDI

Rusya ve ABD arasında anlaşma üzerine Esed’in üçüncü bir ülkeye sürgün edileceğine ilişkin iddia da kısa sürede geniş yankı buldu. Ancak daha sonra haber Kremlin tarafından yalanlandı.

El Hayat Dergisi’nin ortaya attığı iddiaya göre ABD ve Rusya, Esed’in düşürülmesi ve sürgün edilmesi konusunda anlaştı. Haberde Kerry’nin bu konudaki mesajında Suriye’nin geleceğinde Esed’in yer almayacağı garantisi verilirken ‘eli kanlı’ liderin ismi belirtilmeyen üçüncü bir ülkeye gönderileceği belirtilmişti. Bu kapsamda bir tarihin ise verilmediği haberin detaylarında yer almış ve yeni anayasa, Suriye’de iç savaşın sona erdirilmesine ilişkin detayların da konuşulduğu belirtilmişti.

KREMLİN YALANLADI

Merkezi Londra’da bulunan El Hayat Dergisi’nin büyük ilgi toplayan haberi Kremlin tarafından yalanlandı.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*