Arnavutluk’ta Müslümanlara Baskı

Arnavutluk’ta Müslümanlara Baskı

Müslüman Arnavutlar, 1990’lı yıllarda başlayan ve halen devam eden Vatikan destekli misyonerlik faaliyetlerine maruz kalmış durumda* Ülkede ibadete açılan kilise sayısı günden güne artarken, misyonerlik faaliyetleri de hızla sürüyor. Bir yandan yabancı dil eğitimi adı altında kiliselere götürülen Müslüman çocuklara İncil dersleri verilirken, diğer yandan da Müslüman bölgelerde arazi satın alınarak kiliseler inşa ediliyor. Sadece Başşehir Tiran’da 114 kilise bulunurken, ülkedeki toplam cami sayısı ise 560. Misyonerlik faaliyetleri, ülkenin en ücra köşelerine kadar ulaşmış durumda.

Osmanlı’dan kalan yüzlerce caminin ortadan kaldırılması sonucu Müslümanlar Cuma ve bayram namazlarını sokaklarda kılıyor. Ülkede Müslüman nüfusu az göstermek için istatistik ve nüfus rakamları değiştiriliyor. Müslüman Türk köylerine kiliseler inşa ediliyor. En büyük hedef, ülkeyi tamamen Hıristiyanlaştırmak.

Müslüman halksa çaresizlik içinde Türkiye’den gelecek maddî ve manevî yardımları bekliyor. Arnavut Müslümanları kendilerine İslam’ı anlatacak, açılacak kurslarda Kur’an-ı Kerim öğretecek din adamları gönderilmesini bekliyorlar. Eğer gerekli desteği oradaki Müslümanlara veremezsek, maalesef İslam’ın Balkanlardaki önemli bir kalesi düşecek.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*