İsrail çalışması, Pfizer aşısı ile semptomatik COVID-19 vakalarında% 94 düşüş buldu

İsrail’in en büyük sağlık hizmeti sağlayıcısı JERUSALEM (Reuters) Pazar günü, ülkenin bugüne kadarki en büyük araştırmasında iki doz Pfizer aşısı alan 600.000 kişi arasında semptomatik COVID-19 enfeksiyonlarında% 94 düşüş bildirdi.

Tüm İsraillilerin yarısından fazlasını kapsayan sağlık bakımı organizasyonu (HMO) Clalit, aynı grubun virüsten ağır hastalık geliştirme olasılığının% 92 daha az olduğunu söyledi.

Karşılaştırma, aşıyı almayan aynı büyüklükte, tıbbi geçmişleri eşleşen bir grupla yapıldı

Clalit’in baş inovasyon sorumlusu Ran Balicer, “Bu, Pfizer’in koronavirüs aşısının, tıpkı klinik çalışmada olduğu gibi, ikinci dozdan bir hafta sonra gerçek dünyada son derece etkili olduğunu açıkça gösteriyor” dedi.

Verilerin, Alman BioNTech ile ortaklaşa geliştirilen Pfizer aşısının, ikinci atıştan iki hafta veya daha fazla sonra daha da etkili olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

Ulusal verileri tablo haline getiren Weizmann Bilim Enstitüsü’ndeki araştırmacılar Pazar günü, ilk kez aşılanan ilk yaş grubunda (60 yaş ve üzeri) hastaneye yatış ve ciddi hastalıkta keskin bir düşüşün görüldüğünü söyledi. 55 yaş ve üstü olanlar.

Aşılara haftalar sonra başlayan genç gruplarda hastaneye yatışlar ve ciddi hastalıklar hala artıyordu.

İsrail hızlı bir aşı uygulaması yürütüyor ve veri tabanı, aşının etkinliği ve ülkelerin hangi noktada sürü bağışıklığına kavuşabilecekleri hakkında fikir veriyor.

.

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*