Ekmek Yediği Yeri Pislemek Bu Olsa Gerek

“Majestelerinin muhalefeti” görevi gördüğü öne sürülen Mehmet Altan, nerede yazdığına bile bakmadan hükümetin İsrail’e karşı aldığı 5 maddelik yaptırım kararlarına açtı ağzını yumdu gözünü.

Altan, kamuoyunun İsrail’in peşine düştüğü kadar, katliamın yaşanmasına yol açan ortamı sağlamakla suçladığı İHH’nın da peşine düşmesi gerektiğini iddia ederek, İsrail lobisi adına tehditler savurdu.

Hükümete çok yakın bir isim olan Mustafa Karaalioğlu yönetimindeki Star Gazetesi’nin Başyazarı olduğu halde Siyonist muhibbi gibi bir üslupla bugünkü köşesinde zehir zemberek bir yazı kaleme alan Mehmet Altan “İlle de bir dış kriz çıkartmak istiyorsanız bunu İsrail yerine, Suriye ile çıkartsanız ya” diyerek tavsiyelerde bulunmayı da ihmal etmedi.

AK Parti hükümetine ve kompleksli kimi muhafazakar çevrelere adeta fırça kayan Altan, İsrail kadar İHH’nın da suçlu olduğunu söyleyecek kadar ileri gitti.

Taraf’ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan’ın kardeşi olan Mehmet Altan, “Mavi Marmara Davası’nda dokuz vatandaşımızı katleden belli: İsrail. Ama bir de o insanlarımızın ‘öldürülmesine yol açan ortamı yaratanlar’ var, onlar kim acaba? Türkiye kamuoyu, o süreçte insanlarımızın bu kadar rahatça öldürülmesini olanaklı kılan ortamı kimlerin neden ve nasıl yarattığını henüz bilmiyor, bilirse İsrail’in peşine düştüğü gibi onların da peşine muhakkak düşecektir…” dedi.

İsrail ile bir savaş ihtimali üzerine küplere binen Altan, ille de savaşacak bir ülke lazımsa bu ülkenin Suriye olması gerektiğini ima edip, şunları kaydetti: “Burnumuzun dibinde Suriye’deki Esat rejimi kendi halkını katletmeye devam ediyor, neden kimse Lazkiye Limanı’na doğru ‘insani yardım’ düşünmüyor? Böyle bir girişim hem çok yerinde, hem de çok insani ve vicdani olmaz mıydı?”

Rate this post
Rate this post

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *

*